Els treballadors de l’empresa Navarrete e Hijos SA–NAYES, de Montcada de l’Horta, s’han declarat en vaga indefinida fins a cobrar les cinc nòmines seguides que els hi deu l’empresa.

I açò està passant, mentre el govern espanyol continua cridant als quatre vents que "la crisi s’acaba". Mentrestant els prop de 30 treballadors de Nayes han començat la lluita pel que és d’ells, els seus llocs de treball i salaris, pel seu futur i dignitat, i pel de les seues famílies.

 

Ara bé, segons, paraules de la mateixa empresa, Nayes és l’empresa líder en el sector de les piques, accessoris de cuina, aixetes i campanes extractores en acer inoxidable amb més de 80 anys d’experiència. Llavors, com és possible que una empresa que va arribar a guanyar milions, faça mesos que pague als treballadors? O és que no saben gestionar la “seua” empresa? L'empresa no ha informat en cap moment els treballadors sobre la seua situació, ni d’on han anat tots els diners que van guanyar els darrers anys… i tot això fins a arribar a l’actual concurs de creditors… Tot un engany.

En altres moments de la història, el poble treballador del nostre país va arribar a col·lectivitzar les empreses per defensar els seus llocs de treball i no haver de dependre de sangoneres que no saben què fer-se. No caldria començar a plantejar-se mesures com eixa ara mateix?

Recentment, va acabar la Vaga que els treballadors i treballadores de Panrico a Santa Perpètua de Mogoda, al Vallès Occidental, van mantenir durant uns 8 mesos. 8 mesos que han estat un exemple de dignitat, solidaritat i lluita per la classe treballadora de tot el nostre país… i un exemple de la poca vergonya de les burocràcies sindicals a l’hora de negociar i acceptar el que calga per tal de mantenir les seues cadires.

Per tot això, hem de lluitar de valent per tal que els companys de Nayes tinguen tot el suport, puguen guanyar la seua lluita, sense traïcions com les de Panrico a Santa Perpètua. Des de l’Assemblea Comarcal de la COS de l’Horta, volem mostrar públicament el nostre suport als companys de Nayes, i fem un crida a aconseguir sumar tota la solidaritat necessària fins a aconseguir guanyar la lluita, ja que la seua lluita ha de ser la lluita de tota la classe treballadora de la nostra comarca.

Solidaritat amb els companys i companyes de l'empresa Nayes de Montcada. Nayes paga. Només lluitant podem defensar els nostres llocs de treball.

4 de juliol de 2014, Montcada (l'Horta)

Assemblea intercomarcal de l’Horta i la Ribera de Xúquer
Coordinadora Obrera Sindical – COS
Sindicat per a l’alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans