Comunicat de la secretaria de relacions internacionals de la COS

La lluita de les treballadores d’EBHI al Port de Xixón (Astúries) continua, i 4 companys porten ja vint dies en vaga de fam.

Les negociacions amb l’empresa al si del SASEC (Servei Asturià de Solució Extrajudicial de Conflictes) no han servit per a arribar a cap acord, donat que European Bulk Handling Installation (EBHI, S.A.) reitera la seua intenció de no sol·licitar la taxa de reposició de l’any 2019, vulnerant els acords assolits en la negociació de l’any 2017, i que comportarà els 7 acomiadaments objecte de la reivindicació laboral. A més a més, la direcció obliga a les vaguistes de fam a participar en els torns rotatoris de l’ERTO, posant en risc la seua salut i integritat física.

Mentrestant, l’Autoritat Portuària, l’Ajuntament de Xixón i el Govern del Principat d’Astúries es renten les mans i miren cap a un altre costat davant el frau de llei que suposa que una empresa amb capital públic i beneficis milionaris carregue a les arques públiques els costos derivats de la situació de crisi per la pandèmia de la Covid-19.

Malgrat això, la lluita no s’atura i aquest dissabte 30 de maig una manifestació ha recorregut els carrers de Xixón reclamant solucions i que aquesta crisi no la paguem les de sempre. Des de la COS volem acompanyar des de la distància totes les treballadores mobilitzades contra aquest nou atac a la classe treballadora i responsabilitzem directament a EBHI i les autoritats asturianes pel risc de la salut de les nostres companyes, a les quals enviem la nostra escalfor de solidaritat internacionalista. Perquè ens hi va la vida, o ells o nosaltres!

Adrián Serrano, Eduardo López, Adrián Rey, Fernando González, no esteu sols.