Des de la COS ens hi sumem al comunicat de suport emès la semana pasada per Alerta Solidària, en solidaritat amb el nostre company i afiliat, n’Albert Buigues, que ha hagut de pagar un multa per participar en una mobilització antifeixista contra el partit xenòfob Plataforma per Catalunya.


Tot el suport i solidaritat de la COS amb el company, i amb totes les companyes i companys que están en procesos semblants.


Més multes polítiques, ara a Cornellà en empara del feixisme


Albert Buigues, militant de Maulets del Baix Llobregat, ha presentat aquest matí les al·legacions contra una nova sanció administrativa imposada pels Mossos d’Esquadra. En aquesta ocasió, els agents amb TIP 12.264 i 13.521, van imposar una multa a l’Albert en el decurs d’una protesta contra un acte electoral de la feixista Plataforma per Catalunya.


Els Mossos d’Esquadra van fer un operatiu dirigit a intimidar les protestes que aquest partit xenòfob ha aixecat per tot el país. En un control contra un grup d’independentistes, els Mossos van requerir la identificació sense donar cap mena d’explicació. Qüestionats per aquest fet, els agents van decidir arraconar un d’ells, l’Albert, a qui van amenaçar amb endur-se’l detingut. L’Albert, que en cap moment es va negar a identificar-se, va rebre passats uns dies una multa per desobeir els agents de l’autoritat. Quantia a pagar: 100 €.

Aquest matí, presentant les al·legacions, ha explicat el contingut de l’expedient obert pels Mossos en el qual, els policies, descriuen el grup d’independentistes com a persones d’estètica antisistema. A més, assenyalen que l’Albert es va negar a identificar-se i que duia un pal de grans dimensions que podia ser perillós. El pal, segurament el d’una bandera que va ser requisada i actualment desapareguda pels passadissos d’alguna comissaria, no el duia l’Albert que, evidentment, es va identificar, com es pot deduir pel fet d’haver rebut la multa a casa.

Per Maulets i Alerta Solidària, l’actuació arbitrària dels Mossos, en empara del feixisme, i obsesionant-se amb el càstig als qui defensem els valors contraris és ja una constant que hem pogut viure en protestes similars, tanta a Vilafranca del Penedès, a Barcelona com a Sabadell. Les multes polítiques, contra les quals és molt difícil combatre, demostren la utilitat del sistema dit democràtic: reprimir les qui lluitem, defensar uns interessos de classe i perpetuar l’ocupació francesa i espanyola sobre la nostra terra.