Comunicat de la secció sindical a la Universitat Politècnica de València de la COS

Després dels preocupants fets de les darreres setmanes, la secció sindical a la Universitat Politècnica de València de la Coordinadora Obrera Sindical volem manifestar el nostre suport i solidaritat amb les companyes estudiants de l’Assemblea Interuniversitària i l’espai alliberat Ca l'Estudiantat.

Sabem que es tracta d’un moment complicat per a l’esmentat projecte i un repte a encarar per part de totes les organitzacions que lluitem per la transformació social dins i fora de les universitats.

Primerament, fa tan sols dues setmanes, ens va aplegar la notícia de l’amenaça de desallotjament a instàncies de la direcció Facultat de Filosofia i Ciències de l’educació de la Universitat de València amb l’objectiu de tornar la gestió d’aquest espai abans inutilitzat a mans d’empreses privades d’hostaleria. Des de la COS considerem intolerables aquestes ingerències i atacs cap als espais i l’acció del moviment estudiantil més encara quan l’objectiu principal és derrocar un projecte obert i de difusió de pensament crític per beneficiar els interessos de les poques grans empreses amb les que treballa la UV per oferir aquests serveis. Empreses, a més a més, que fonamentalment viuen de les concessions de l’Estat i la forta explotació dels seus treballadors precaritzats.

 photo ca-lest-01_zpsjbk5egag.png

Ràpidament diversos companys del sindicat ens vàrem sumar a les assemblees i accions de suport proposades per tal de fer front a aquesta agressió, perquè creguem que cal defensar tots i cadascun dels espais alliberats per a la classe treballadora.

Si els companys que fan possible Ca l’Estudiantat no en tenien prou amb haver d’enfrontar la UV després d’aquesta amenaça tan sols dues setmanes després ens aplega la notícia d’un atac a l’espai per part d’un grupuscle feixista encara per identificar. Com a solidaritat de classe i antifeixista no podem fer altra cosa que manifestar el nostre rebuig als fets produïts i estendre la nostra solidaritat a totes les accions de resposta que es proposen d’ara endavant, com la passada concentració del 28 de maig.

 photo ca-lest-03_zpskufytvlx.png

Així doncs, recopilant tot allò esmentat, volem declarar que:

· Aquests fets no són fruits de la casualitat sinó que vénen provocats pel nerviosisme que perceben les institucions del règim (o els seus gossos guardians) davant de qualsevol projecte que qüestione l’ordre social i els seus privilegis.

· Ens preocupa la minsa resposta de la UV (entitat agredida habitualment també pel feixisme) quedant palesa la seva hipocresia. Lluny de defensar els valors de democràcia i tolerància en un posicionament rotund deixa als mateixos estudiants i a la mateixa institució de banda. Potser només per no voler dialogar ni aplegar a acords amb aquells que li son contraris. Per això instem a la UV a llençar un missatge i un posicionament ferm de tolerància zero amb el feixisme.

· Fem palesa la nostra solidaritat amb la defensa de tots els espais alliberats i concretament de Ca l’Estudiantat com a projectes necessaris de transformació social. Davant del feixisme i davant de les institucions reaccionàries.

 photo ca-lest-02_zpsuqfo7yhe.png

Ni agressions feixistes ni desallotjaments, si ens toquen a una, ens toquen a totes.

Secció sindical de la COS a la Universitat Politècnica de València (COS-UPV)
upv@sindicatcos.cat

 photo tuiter-ca-lest_zpse9a5lc5p.png