La reforma del sistema de pensions decretada pel president del govern francès, Emmanuel Macron, ha posat en peu de guerra la societat nord-catalana. Les fortes mobilitzacions contra una reforma que pretén abaixar les prestacions de la pensió, endarrerir l’edat de jubilació i ‘universalitzar’ les condicions de jubilació (sense tenir en compte les importants diferències sectorials) han desencadenat des de fa mesos una vaga general indefinida amb un suport massiu i unitari per part de la societat arreu de l’Estat francès. Tothom té clar que la clau de la victòria és mantenir-se ferms en el pols contra les mesures decretades pel govern Macron. Com ens demostra el confinament en què ens trobem des de les nostres llars, la solidaritat és la nostra millor arma, i per això toca estendre-la al costat de les que lluiten.

La situació excepcional que totes vivim ha provocat la suspensió de la vaga prevista per al pròxim 31 de març i, també, s’ha aturat momentàniament l’aplicació de la reforma Macron. Amb tot, cap situació excepcional ens ha de fer oblidar la lluita nord-catalana, sostinguda durant mesos, davant el perill que es reactivi la reforma: ens hem de mantenir atentes a la realitat social i laboral a cadascun dels territoris dels Països Catalans.

Per això, ara més que mai, la Coordinadora Obrera Sindical – COS, sindicat de classe i feminista dels Països Catalans, estenem la nostra mà a les treballadores i pensionistes nord-catalanes per oferir tot el nostre suport i acompanyament en la lluita.

Posem al servei de totes el número d’una de les caixes de resistència nord-catalanes per fer front a la lluita sindical que les companyes estan realitzant al territori:

COMPTE DE LA FÉDÉRATION SYNDICALE UNITAIRE (FSU) – BANQUE POPULAIRE DU SUD. PERPINYÀ:
IBAN: FR76 1660 7000 2012 0191 7944 813

Qualsevol contribució serà benvinguda. Estenem la solidaritat pertot arreu! No a la reforma Macron! Davant les seves ‘reformes’, la solidaritat serà la nostra millor arma!