Gandia (Safor) 03.04.2012

UN OPERARI MORT I DOS FERITS QUAN DESMANTELLAVEN UNA LÍNIA D’ALTA TENSIÓ

 

Una torreta elèctrica va caure i va arrossegar uns cables encara connectats prop de Gandia – Tots eren del Perú i treballaven per a una subcontracta

 

Oscar Wilfredo Sacaurse, de 32 anys i de nacionalitat peruana, va morir ahir després de rebre una descàrrega elèctrica mentre treballava en una torre d’alta tensió situada a la pujada al castell de Bairén de Gandia. En el sinistre van resultar ferits, a més, altres dos operaris: Gerardo Cangauela, de 33 anys, va patir una commoció i diverses contusions en el cos, i José Antonio Dianto, de 28 anys, va ser atès al mateix lloc en patir ferides lleus. A més, un quart treballador, Rasel Meira, de 51 anys, també va haver de ser atès a l’hospital al patir un atac d’ansietat. Tots ells són de la mateixa nacionalitat que el mort.

 

Els fets van passar a les 10.08 del matí. Segons les primeres investigacions de la policia l’accident s’ha produït quan una torreta elèctrica, a la qual havia pujat un dels operaris, es va doblegar i va caure. En la caiguda va arrossegar uns cables d’alta tensió que van entrar en contacte amb Oscar Sacaurse, que va morir electrocutat a l’acte.


Al doblegar la torre d’alta tensió, l’empleat que s’havia enfilat a ella va caure a terra i es va copejar el cap, impactant amb un tercer treballador, causant-li ferides lleus.

 

Els quatre operaris treballen per a l’empresa Eifagge, amb seu a Albacete i que està subcontractada per Iberdrola per realitzar aquest tipus d’operacions en les torres d’alta tensió.

 

L’Alcora (Alcalatén) 03.04.2012

 

MOR UN VEÍ DE MORÓ EN CAURE DINS D’UNA TREMUJA EN UNA ATOMITZADORA DE L’ALCORA

 

Perdia la vida de forma tràgica després de precipitar-dins d’una tremuja plena de sorra.

 

Era l’encarregat de manteniment de l’empresa i estava realitzant una comprovació al costat d’altres treballadors.


Un treballador de 40 anys, perdia la vida de forma tràgica després de precipitar-se dins d’una tremuja plena de sorra a l’empresa on treballava, segons van explicar fonts pròximes al cas. L’empleat, veí de Sant Joan de Moró, era l’encarregat de manteniment de i estava realitzant una comprovació al costat d’altres treballadors.

 

Pel que sembla, va morir asfixiat i malgrat els intents desesperats dels seus companys per salvar-li la vida i treure’l de la tremuja, res van poder fer per ell. Els serveis sanitaris que es van desplaçar al lloc només van certificar la seva mort.

 

Segons alguns testimonis, J. estava comprovant el funcionament de la sitja, quan, per causes que estan sent investigades, va caure dins de la tremuja.

 

L’empleat estava subjecte amb unes corretges i els altres treballadors que l’acompanyaven van intentar, així mateix, tallar-les per poder rescatar-lo, però “aquestes es van enredar amb la maquinària i la sorra que estava acumulada en la sitja”, segons han explicat.

 

Els serveis funeraris van traslladar el cos sense vida fins a l’Institut de Medicina Legal de Castelló, on ahir li va ser practicada l’autòpsia, sense que hagi transcendit el resultat de la mateixa de moment.

 

La Inspecció de Treball també portarà a terme durant el dia un informe per aclarir si en el moment de produir l’accident el treballador complia amb la normativa de seguretat i prevenció de riscos laborals. Així mateix, també comprovaran si l’empresa va facilitar aquestes mesures al mort, tal com van indicar les mateixes fonts assabentades del que ha passat.

 

El mort residia a Sant Joan de Moró amb la seva dona i altres familiars. Les persones que el coneixien van dir que estava “molt entregat al seu treball”.

 

Balones (Comtat) 03.04.2012

 

DOS TREBALLADORS RESULTEN FERITS EN CAURE D’UNA BASTIDA A L’AJUNTAMENT DE BALONES

 

Per causes encara desconegudes els dos operaris, de 54 i 44 anys, s’han precipitat des de dalt d’una bastida.

 

Els operaris realitzaven treballs d’obra a l’Ajuntament de Balones

 

Dos treballadors han resultat ferits greus a conseqüència d’un accident laboral ocorregut en caure des d’una bastida quan realitzaven treballs d’obra a l’Ajuntament de Balones (Comtat), segons ha confirmat la Comandància d’Alacant.

 

El sinistre s’ha produït al carrer Postiguet de Balones, quan per causes encara desconegudes els dos operaris, de 54 i 44 anys, s’han precipitat des de dalt d’una bastida.

 

Al lloc dels fets han acudit dues unitats, una del Servei d’Atenció Mèdica Urgent (SAMU) i un Suport Vital Bàsic (SVB), que han traslladat els ferits a l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi (Alcoià).

 

El ferit de 54 anys ha patit una fractura de turmell, i el de 44 anys una contusió al maluc, segons han detallat fonts del Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU).

 

Lleida (Segrià) 20.04.2012

 

FERIT UN OPERARI QUE TREBALLAVA A LES OBRES D’AMPLIACIÓ DELS JUTJATS DE LLEIDA

 

Els Jutjats de Lleida han estat escenari aquest divendres al matí d’un accident laboral. Un ferro ha caigut sobre el cap d’un operari que treballava en les obres d’ampliació que s’estan duent a terme al Canyeret. Els serveis sanitaris han traslladat l’home, de 55 anys i nacionalitat espanyola, a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida. A hores d’ara troba en observació a Urgències per determinar la gravetat de les ferides.

 

El Pilar de la Foradada (Baix Segura) 20.04.2012

 

UN PAGÈS DE 59 ANYS RESULTA FERIT GREU EN BOLCAR EL SEU TRACTOR EN EL PILAR DE LA FORADADA

 

Un pagès de 59 anys ha resultat ferit greu com a conseqüència d’un accident laboral ocorregut este dilluns al matí, quan l’afectat realitzava tasques de fumigació en una finca agrícola del Pilar de la Foradada (Baix Segura), i a causa d’un desnivell el vehicle va bolcar, atrapant-lo baix.

 

Els fets es van produir cap a les 09.10 hores d’este dilluns, quan el pagès, un home de 59 anys, conduïa un tractor amb un remolc, i el vehicle va bolcar, atrapant el conductor per una cama.

 

Els treballadors que en aquell moment es trobaven a la finca van aconseguir rescatar l’afectat, i una unitat del Servici d’Atenció Mèdica Urgent (Samu) va traslladar el ferit en estat greu funcional a l’Hospital de Torrevella.

 

Marratxí (Mallorca) 27.04.2012

 

UN TREBALLADOR RESULTA FERIT GREU EN UN ACCIDENT EN UNA FÀBRICA A MARRATXÍ

 

Un home de 42 anys ha resultat ferit de gravetat en quedar-se atrapat un braç en un accident laboral en una fàbrica de Marratxí, segons ha informat el 061 i el 112.

 

L’accidentat estava utilitzant una màquina vibradora quan aquesta li va atrapar el braç, el que li va produir una greu lesió.

 

El treballador d’una fàbrica de materials de construcció a Marratxí (Mallorca) ha estat traslladat a l’hospital Son Llàtzer, on ha estat ingressat.