La COS se solidaritza amb les treballadores en lluita de Daunis i fa una crida al boicot aquest nadal mentre l'empresa no pagui els deutes que té amb les treballadores.

De tots és ja coneguda la situació de conflicte laboral a les fleques Daunis del Maresme. Tal com vam fer públic en un comunicat el darrer 28 de novembre.

Cal recordar que la situació de les treballadores que encara queden a l'empresa és límit: Sovint treballen sense contracte, cobren les nòmines amb retards d'uns 2 mesos i algunes no han cobrat des de juliol. A sobre, l'empresa no paga les baixes que la mútua abona per les treballadores malaltes: Si estàs de baixa no cobres. A les persones acomiadades encara se'ls deuen les indemnitzacions i les vacances no gaudides.

A conseqüència de les mobilitzacions dels passats mesos de novembre va haver un intent per part de l'empresa d'acord amb les treballadores però aquest va acabar només amb una solució parcial per a 7 treballadores. Amb això la propietària Mercè Daunis només intentava guanyar temps, aturar les concentracions i desmobilitzar la lluita.

La resta de treballadores quedaven en l'estacada i per això han decidit tornar-se a organitzar per poder passar unes vacances de Nadal amb dignitat i han fet una proposta a l'empresa per cobrar el que se'ls deu abans d'acabar l'any en diversos terminis. Però, la resposta de la propietària ha estat tornar a intentar dividir les treballadores deixant la majoria d'elles fora d'aquest acord.

Davant d'aquesta situació es confirma l'evidència que l'única garantia de cobrar el que és seu és la mobilització i la pressió social. Per això fem una crida a deixar de comprar a les botigues de Daunis durant aquesta campanya de Nadal i Reis i mentre duri aquesta situació i injustícia contra les treballadores.

El dissabte 11 de desembre; concentració a les 12.00 h davant el Daunis de la Plaça de Santa Anna de Mataró amb les treballadores per seguir la lluita.

 photo boicot-daunis-02_zpsoplsdkfd.png