Comunicat davant dels possibles escenaris als Països Catalans en relació amb la consulta convocada per al pròxim 9 de novembre a la CAC.

La Coordinadora Obrera Sindical, sindicat per l'alliberament nacional, de classe i gènere dels Països Catalans, davant de l'ofensiva recentralitzadora dels estats espanyol i francès, i tenint en compte el procés sobiranista engegat a la Comunitat Autònoma de Catalunya (CAC), una part del nostre país, volem donar resposta a una hipotètica i més que probable prohibició de la consulta del 9 de novembre en clau laboral i sindical, més quan és la classe treballadora la que ha de liderar el procés de ruptura amb els estats espanyol i francès i la construcció del model social i econòmic dels Països Catalans.

Per això, exposem:

· La mobilització de la classe treballadora és l'única manera perquè aquesta assumeixi el lideratge per confluir els processos d'alliberament nacional amb la defensa dels nostres interessos de classe. De la mateixa manera, una agressió a qualsevol dels territoris que conformen els Països Catalans és un atac a la nació completa, pel que cal donar una resposta prenent com a referència tot el nostre marc territorial.

· Només amb la mobilització i la desobediència és possible fer front al procés de recentralització i avançar en el procés d'autodeterminació de la CAC. La resposta de la classe treballadora a la conjuntura política actual a través d'exercir una desobediència massiva (en clau nacional) a la prohibició del referèndum del 9N constituirà un precedent de mobilitzacions no vist fins ara, precedent que veiem com una oportunitat per normalitzar la institució de la desobediència com una eina necessària i útil per canviar les regles del joc establertes, per teixir, en un futur, un necessari escenari de ruptura amb el model productiu i de relacions laborals que ens imposa el capitalisme.

· La COS utilitzarà l'eina més útil de la classe obrera, allà i sempre que sigui possible, que és l'ús de la vaga, com a manera de portar a terme la desobediència, per evitar qualsevol atac contra l'autonomia de qualsevol territori dels Països Catalans, així com per desobeir qualsevol prohibició de l'estat espanyol al referèndum d'autodeterminació de la CAC.

· Per tant, la COS només pot concebre el procés cap a una independència respecte de l'Estat Espanyol i francès també des de d'una ruptura i abandonament de les organitzacions que estableixen l'actual model de governança del capitalisme neoliberal, com seria la Unió Europea i la seva estructura econòmica, sortint, per tant, de l'euro i negant el pagament del deute.

· Malauradament, la nostra organització sindical no disposa, encara, de la implantació territorial ni de l'estructura necessàries per donar, a través del sindicalisme, la resposta adequada a la conjuntura política actual amb la convocatòria d'una vaga general nacional revolucionària. Per aquest motiu, en el moment que es produeixi un nou atac a qualsevol dels territoris dels Països Catalans, i això contempla el moment en el qual el Tribunal Constitucional prohibeixi la celebració de la consulta prevista per al proper 9N a la Comunitat Autònoma de Catalunya, convocarem una jornada de lluita i de mobilitzacions a tot el territori nacional dels Països Catalans, incentivarem la promoció de vagues a aquelles empreses i centres de treball en els que tinguem representació sindical i la força suficient per fer-ho i donarem assistència tècnica i sindical a tots els treballadors i treballadores que vulguin promoure iniciatives similars als seus llocs de treball amb independència de quina sigui la seva afiliació sindical. De la mateixa manera, animem a buscar punts de trobada amb altres organitzacions sindicals per promoure aquestes mobilitzacions arreu dels Països Catalans, allà on ens sigui possible.

· De la mateixa manera, continuarem participant dels diferents espais creats a la CAC per garantir la celebració de la consulta del 9N, per incidir amb la necessitat de seguir dotant a la conjuntura política actual del marc territorial dels Països Catalans i de la més que necessària confluència amb el nostre procés d'emancipació de classe i, a l'hora, per animar a altres organitzacions sindicals a treballar plegades per la convocatòria d'una vaga general nacional revolucionària, a les que demanem, també, que concretin el que són, fins ara, propostes buides de contingut.

Perquè la lluita de classes és l'única via cap a la independència:
SI als Països Catalans
SI a la classe treballadora