La Plataforma per la Vaga General, constituïda a Alacant al llarg d’aquest estiu, ja ha començat els treballs preparatoris per tal d’afrontar amb èxit la feina mobilitzadora de cara a la Vaga General del proper 29 de setembre. Després de les experiències de l’Assemblea contra el Capital i la Crisi i de la Plataforma Contra les Retallades, que va organitzar la resposta popular al “zapaterazo”, el passat mes de juliol les organitzacions anticapitalistes i progressistes de la ciutat d’Alacant van constituir la Plataforma per la Vaga General amb un únic objectiu: treballar de manera unitària per tal de que el treball agitatiu, mobilitzador i polític siga el més eficaç possible per a que la Vaga General del 29 de setembre siga un èxit per a la classe obrera. Sindicats, partits polítics, associacions d’immigrants, ecologistes, d’estudiants, organitzacions socials, etc han conformat aquest front  comú, del qual participa l’Esquerra Independentista mitjançant les assemblees locals d’Endavant (OSAN) i Maulets, i comptant amb el suport de les companyes i companys de la COS de l’Alacantí.
plataformaAlacant2La Plataforma per la Vaga General ha organitzat per al proper mes de setembre dues jornades de mobilització. El dissabte 11 de setembre tindrà lloc la Marxa per la Dignitat, en la qual tres columnes que eixiran des dels barris populars de Ciutat d’Asís, Mare de Déu del Remei i Nou Alacant recorreran tota la ciutat per confluir al Mercat Central.
A més, el dijous 16 de setembre, la Plataforma ha convocat una manifestació pel centre de la ciutat, que eixirà des del Banc d’Espanya, i que denunciarà els responsables de la crisi capitalista: bancs, constructors, empresaris, especuladors i gestors polítics.