Amics i Amigues d’Euskal Herria i Askapena, Organització Internacionalista Basca, fem una crida a la participació en la 6a Setmana Internacional de Solidaritat amb Euskal Herria, 18-26 febrer de 2012.

El panorama polític està canviant a Euskal Herria. Com a resultat de la nova estratègia de l’Esquerra Independentista, en poc menys d’un any s’han produït importants canvis que ens situen davant una nova fase en el conflicte que enfronta el poble basc amb els estats espanyol i francès.

D’una banda, s’ha articulat un ampli moviment polític amb la unió de diferents forces sobiranistes i d’esquerres que, en les dues últimes eleccions, ha obtingut resultats històrics, constatant l’existència d’una àmplia base social independentista d’esquerres, que demana una resolució del conflicte en termes democràtics. Tant aquesta unitat com els resultats han demostrat el fracàs d’anys d’il·legalitzacions i apartheid polític.
 
La 6a edició de la Setmana Internacional de Solidaritat amb Euskal Herria, es desenvolupa, per tant, en un temps de solucions, tal com recull el lema.
 
Solucions que no arriben per l’immobilisme dels estats. I en això precisament centrarem la nostra tasca aquest any l’organització internacionalista basca Askapena i Amics i Amigues d’Euskal Herria des dels Països Catalans, en la necessitat d’impulsar una resolució del conflicte basc. Així, farem arribar a organismes, col·lectius i ciutadans del nostre territori nacional, els passos fets al País Basc, al mateix temps que denunciem la posició dels estats davant el nou escenari que s’obre.
 
Finalment, cridem a tots els organismes polítics, sindicals, socials i persones de manera individual dels Països Catalans a participar en els actes i mobilitzacions convocades i a la manifestació que se celebrarà a Milà el 3 de març en solidaritat amb Euskal Herria.