El repte d'ara és convertir la mobilització en organització i no delegar la lluita per una educació pública, de qualitat, no sexista i en català.

El dijous 24 d'octubre es va viure una nova vaga d'educació en l'àmbit dels Països Catalans que es troba al sud de l'Albera. La vaga ha tingut un seguiment ampli a tot el país (L'Assemblea de Docents xifra en un 76% el seguiment de la vaga a les Illes, al País Valencià seguiment ampli en totes les etapes educatives i especialment a les universitats de València i la UPV, així com també a Catalunya, on un 55% dels centres d'ensenyament públics i un 30% dels concertats han secundat la vaga).

Des de la COS havíem convocat una jornada de lluita, perquè tot i donar suport a les lluites que s'emprenguin des de la comunitat educativa i no posar bastons a les rodes, no estem d'acord amb com s'havia convocat aquesta vaga, ja que enteníem que es feia de forma burocràtica saltant-se les bases.

La jornada del 24 d'octubre ha comptat amb manifestacions convocades a diverses ciutats del país. El Born de Palma va quedar pres per les treballadores que van protestar per la política educativa del Govern estatal que vol implantar la Llei orgànica de millora de la qualitat educativa (LOMQE) i per la de l'executiu balear, que ha imposat el Decret de tractament integrat de llengües (TIL) a la comunitat educativa.

A València, milers de manifestants van iniciar la marxa pel centre contra les retallades i la 'Llei Wert'. La marxa va arrencar a la plaça de Sant Agustí, estava encapçalada per una pancarta en la qual es podia llegir 'Ni LOMQE ni retallades, més inversió, més qualitat, més valencià i més dignitat'. Durant el recorregut es van poder escoltar càntics demanant la dimissió del Ministre d'Educació, José Ignacio Wert. La manifestació d'Alacant va aplegar unes 30.000 persones, també cal destacar les mobilitzacions que van tenir lloc a Elx, Sagunt, Dènia i Gandia.

A Barcelona i Girona, les manifestacions es van celebrar durant el migdia i van comptar amb una multitudinària participació. A Barcelona desenes de milers de persones, unes 170.000 segons les organitzadores i a Girona, de cinc mil a set mil. A Tarragona, durant la tarda, també es van aplegar milers de persones en la manifestació.

La manifestació de Barcelona ha transcorregut de Plaça Universitat a Pla de Palau i van participar desenes de milers de persones. Algunes companyes de la COS UB van participar al capdavant de la manifestació amb el bloc crític, que precedia les pancartes de la capçalera oficial, i la sectorial d'educació de la COS va participat en el bloc del SEPC, bloc que encapçalava el bloc estudiantil, i era el més nombrós que es podia veure. Durant el recorregut de la manifestació s'han fet crits en solidaritat amb la vaga de les illes, contra la LOMQE i a favor de l'educació publica i en català així com càntics contra el sistema capitalista.

També s'han fet accions contra diverses entitats bancàries i en passar per Via Laietana s'ha denunciat l'assassinat d'un veí del Raval per part dels mossos d'esquadra i s'ha fet una acció de protesta contra les seus de CCOO i UGT. La manifestació ha acabat a Pla de Palau, on les companyes del SEPC han llegit un manifest atacant la LOMQE i cridant a desobeir-la i continuar amb la lluita en defensa d'una educació pública i popular, en català i no sexista.

Sectorial d'Educació de la COS / www.coseducacio.wordpress.com / @COSeducacio