El curs passat i els últims mesos han estat marcats per grans mobilitzacions en l’àmbit de l’educació: l’octubre de 2021 amb les vagues per reclamar la fixesa de les interines en situació de frau de llei; les vagues del mes de març per dir ben alt que no estem disposades a cedir davant les imposicions espanyoles ni del propi govern de Catalunya i aquest mes de gener per deixar clar que defensarem els serveis públics i les seves treballadores.

No podem restar callades davant els constants atacs que pateix el català arreu dels Països Catalans i hem d’estar preparades per poder fer front a tots els embats que tindran lloc a les nostres comarques. Tampoc podem callar davant les mesures que denoten la deriva neoliberal que pren l’actual sistema educatiu. Per això apostem per acabar amb el model d’escola concertada, defensar i garantir els nostres drets laborals com a treballadores del Departament i revertir els anys de retallades i mesures antidemocràtiques que només minven la qualitat de l’educació.

I és que ara més que mai, cal sindicar-se i organitzar-se per lluitar per una escola 100% pública, de qualitat i en català. Per continuar lluitant per allò que és nostre, creem la secció sindical de la Coordinadora Obrera Sindical als SSTT de la Catalunya Central!