1.- Denunciem la hipocresia dels governs al servei del capitalisme patriarcal que no han escatimat esforços per sotmetre a la classe treballadora i carregar sobre nosaltres, les dones, els efectes del seu vassallatge a la banca.

2.- Denunciem la hipocresia dels governs que no persegueixen la patronal del sexe ni ofereixen cap política a les dones en situació de prostitució o en risc d’exclusió social i per tant, susceptibles d’entrar-hi. Exigim la derogació de la Llei d’Estrangeria, perquè provoca precarietat i facilita l’abús i l’explotació de les persones migrades.

3.- Ens declarem abolicionistes de tot el treball assalariat i de totes les formes d’explotació, inclosa la sexual. Qualsevol mesura que no s’ubiqui en un horitzó d’abolició, de superació i de creació d’oportunitats de vida per evitar l’explotació sexual i reproductiva de les dones no serà progressista ni feminista, sinó còmplice de l’avenç del capitalisme sobre els nostres cossos.

 

SOBRE LA PROSTITUCIÓ

  • Ens solidaritzem amb totes les prostitutes, denunciem la violència institucional i policial (per les anomenades ordenances de civisme per exemple), la criminalització i l’estigma classista, racista, transfòbic i masclista que envolta l’exercici de la prostitució. I donem ple suport a les xarxes de suport mutu autogestionades per les dones en situació de prostitució.
  • Manifestem el més profund rebuig a homes i dones proxenetes i consumidors de sexe de pagament en tant que còmplices i beneficiàries de l’esclavatge, abús i negació de drets sexuals a les dones de la classe treballadora en risc d’exclusió social. Demanem la persecució del turisme sexual dins i fora de les nostres fronteres, educació sexual al jovent per desincentivar el consum de prostitució i com a pas previ a la persecució del consum mentre s’avança cap a un model nòrdic de polítiques de suport real a les dones en situació de prostitució.
  • Rebutgem la legalització de la patronal proxeneta, principal instigadora i beneficiària de la campanya pel “reconeixement de drets laborals”. Banalitzar la prostitució com a “una feina més” significa acceptar que el “No és no” només per a les dones que s’ho puguin permetre. També la d’una Llei d’Estrangeria que condemna a la marginalitat social i sense drets a les dones i menors migrades i refugiades i que nodreix les xarxes de captació i tràfic de persones per a explotació laboral i/o sexual.

SOBRE EL LLOGUER DE VENTRES I COMPRA-VENDA D’ÒVULS

  • Exigim la persecució de les agències que faciliten la compra-venda de nadons en tercers països així com les persones que contracten aquests serveis de lloguer de ventres que mercadegen amb éssers humans i amb la salut de milers de dones.
  • Exigim la persecució activa de les clíniques de reproducció assistida que trafiquen amb òvuls amb total impunitat. Exigim que s’estudiïn i doni publicitat als efectes a mitjà i llarg termini per a la salut de les dones dels tractament d’hiperestimulació ovàrica per l’extracció d’òvuls. Exigim la prohibició de la donació d’òvuls en clíniques privades.

III Trobada de Dones de la Coordinadora Obrera Sindical

Secretaria de Lluita Feminista

Vic, 2 de febrer de 2019