Acomiadat un afiliat de la COS per la seua activat sindical en aquest càmping de la Marina Alta.

El company, afiliat a la COS i treballador de l'empresa Càmping Los Llanos SL, situada a la platja de Les Deveses de Dénia (la Marina Alta), va decidir impulsar una secció sindical de la COS el passat juny davant els abusos d'aquesta sobre el conjunt de les seues treballadores i treballadors, situacions que esdevenen constitutives d'un neoesclavisme laboral del segle XXI, com per exemple:

· Treballadors/res que viuen en la pobresa i als que no paga ni un sol euro (treballant 7 dies a la setmana a canvi d'un sostre).
· Treballadors/res sense vacances i/o menys de la meitat de vacances anuals que marca el conveni.
· 1 dia de descans setmanal en comptes de 2.
· Hores extraordinàries que no es paguen (des de 8 hores setmanals fins a més del doble de jornada laboral que no es paga).
· Treballadors/res sense donar d'alta a la seguretat social.
· Treballadors/res als quals els baixa la cotització a la SS sense la seua autorització.
· Salaris per davall del conveni (al voltant d'un 30% per baix o més).
· Vexacions contínues i maltractes personals.

Tal com vam informar el seu moment, la finalitat de la secció sindical era combatre els incompliments reiterats del conveni i de l'estatut dels treballadors. En juliol demanem a l'empresa que corregisca un mínim de coses d'entre totes les que incompleix, però malgrat ser una empresa totalment solvent i amb una facturació més que suficient, no ho fa, per la qual cosa denunciem a inspecció de treball, que inicia l'actuació a l'agost i augmenten els insults i vexacions per haver fet la nostra tasca sindical.

Paral·lelament, es cita a l'empresa a un acte de conciliació per tal d'arribar a un acord pels salaris no abonats del 2016 a un recepcionista, que s'eleven a més de 5000 euros bruts. Després d'això, l'empresa comunica al militant de la COS i representant de la secció sindical que no es presentarà a l'acte de conciliació i que va acomiadar-lo per la seua tasca sindical, fet que es produeix el passat 8 de març, i que en la carta d'acomiadament es reflexa com a "tremendes desavinences des de fa uns mesos".

Entenem que la defensa dels drets de les treballadores no pot ser de cap manera motiu d'acomiadament, per això exigim la seua readmissió immediata i el compliment sense pal·liatius del conveni amb totes les treballadores. Per aquest motiu, anunciem que el company interposarà una demanda judicial instant la seua readmissió i que des de la COS instarem totes les accions sindicals necessàries per a la seua readmissió.

Som conscients que la situació de precarietat i incompliments del conveni són una constant al sector de l'hostaleria, per això anunciem l'inici d'una campanya al sector a les comarques de la Marina i la Safor.

Si ens toquen a una, ens toquen a totes!