Nova contrareforma laboral encoberta: El PpPsoE legalitza la precarietat permanent.

Fa poc més d’una setmana que ens vam trobar amb la notícia de la intenció, per part del PpPsoE governant, no només de “reformar” la constitució espanyola, sinó també d’aprovar una nova contrareforma laboral exprés, per tal de permetre la concatenació dels contractes temporals de forma indefinida (així com un nou contracte de “formació” per menors de 30 anys, sense indemnització per acomiadament, ni cotització a la Seguretat Social)
És a dir, que amb aquesta nova llei legalitzaran la precarietat laboral permanent, pel jovent, per les dones treballadores i per les persones migrants… i en uns pocs mesos, a tota la classe treballadora. Temps al temps. Perquè si ara ens haurem de jubilar, com a mínim, als 67 anys, i el jovent no podrà cotitzar fins passats els 30 anys, amb les noves condicions contractuals existents, queda més que clar que gairebé cap persona treballadora podrà gaudir d’una pensió mínimament digna… i la misèria creixerà encara més.

La “reforma” de la constitució espanyola, al seu torn, òbviament no es fa per reconèixer el dret a l’autodeterminació dels pobles oprimits per l’estat espanyol (com el nostre), per reconèixer unes garanties i drets socials com a drets fonamentals reals i inalienables (treball digne i indefinit, cobertura i salari social universal, vivenda digna, ensenyament i sanitat públics, de qualitat i gratuïts per totes les persones treballadores, etc.), o per avançar cap a una societat més justa, solidària i democràtica… NO, han aprovat aquesta “reforma”, com a braços polítics del poder real (el de les grans corporacions, la gran patronal i el gran capital), per poder legalitzar i fer que siguen “impossibles” de tombar totes les retallades socials i privatitzacions de serveis públics, que ja tenen programades.
No debades fa uns pocs mesos, van modificar la llei electoral per dificultar per tots els mitjans que llistes anticapitalistes (amb independentistes, socialistes, etc.), puguen obtenir representació a les eleccions estatals espanyoles del 20N.

A més, amb la nova contrareforma laboral que venen d’aprovar (que ve a sumar-se a la de l’estiu de 2010, a la contrareforma de les pensions, i a algunes quantes lleis i reglaments d’aplicació de la darrera contrareforma, que han passat prou desapercebudes, com l’ampliació del camp d’intervenció de les ETTs), el que aconsegueixen realment és legalitzar d’una vegada per totes un dels grans somnis de la gran patronal espanyola (representada pel PP, PsoE, CiU, PNB, etc.), la de poder fer contractes a la carta, amb acomiadament gratuït, etc.
De moment diuen que la suspensió de l’article 15.5 de l’Estatut dels Treballadors només serà “temporal”, durant els propers dos anys… però qui diu que després no ho aprovaran per eliminar aquest article, i deixar-nos precaris per sempre?

Així, van tancant el cercle perfecte de la legalització i constitucionalització de les retallades socials, laborals i nacionals; i dotar-se així de la “legimitat” social que ja no tenen, per poder fer i desfer com vulguen.

Els deixarem fer-ho? Els deixarem que facen i desfacen com els vinga en gana?

Ara més que mai cal que ens organitzem, que reforcem les organitzacions de classe i combatives. Hem de lluitar i resistir aquesta tardor. Ara mateix la clau és resistir, no deixar de lluitar, ja que si la tardor serà duríssima, l’hivern encara ho serà més.

Pel nostre futur i els dels nostres fills!!
Per la terra i pel treball… A la Vaga General!!
Ni un pas enrere.

31 d’agost de 2011 – Països Catalans

Coordinadora Obrera Sindical – COS
Sindicat per l’alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans