Des de la Coordinadora Obrera Sindical – COS i el Grup d’Afinitat (format per companys i companyes de les Brigades, afiliades i simpatitzants), fem una crida a ajudar al suport i manteniment de la Vaga Indefinida dels Bombers i les Bomberes Forestals del País Valencià, vaga que ja dura més de 3 setmanes… Situació que va agreujant-se mentre no reben cap resposta del govern espanyol, el responsable final d’aquesta situació en la que es troben totes i tots els Bombers Forestals del País Valencià, professionals que es juguen la vida cada dia per poc més de 1000€.

Així, mentre la precarietat i les situacions absolutament discriminatòries continuen, se’ls hi assignen noves funcions i responsabilitats, sense cap tipus de compensació per elles…
Mentrestant l’empresa TRAGSA continua incomplint drets dels i de les treballadores, amb contractes d’obra i servei concatenats i en frau de llei, en compte de poder estar contractades de forma indefinida a temps parcial.
Per no parlar de totes aquelles treballadores que es troben treballant tot l’any, però amb addendes cada 2,3 o 4 mesos.
Per no parlar dels treballadors majors de 60 anys, que per poder-se guanyar la vida han de continuar en primera línia de foc, mentre l’empresa es nega en redó a buscar-los una nova ubicació i activitat de menor risc i exigència. O del no reconeixement de la categoria professional de Bomber Forestal, etc.
Exigeixen el cobrament de l’adequació salarial, la contractació directa sense cap empresa privada mitjancera, la segona activitat de menor risc per als i les treballadores de major edat o amb lesions; i l’actualització dels salaris d’acord als pressupostos generals de l’estat.
Per tot això… Entre totes i tots, fem força amb la Vaga dels Bombers i les Bomberes Forestals!!
Perquè si guanyen… hi guanyarem totes i tots!!

Unió Intercomarcal de l’Horta i la Ribera de Xúquer

Coordinadora Obrera Sindical – COS
Sindicat per a l’alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans