Comunicat d'urgència davant la nova detenció del company Diego Cañamero del Sindicato Andaluz de Trabajadores.

Una vegada més, el company Diego Cañamero, portaveu nacional del Sindicato Andaluz de Trabajadores (SAT), ha estat detingut per la Guardia Civil espanyola, al seu poble del Coronil (Andalusia).

Avui, divendres 14 d'agost, agents de la Guàrdia Civil es presentaven a casa del Diego per emportar-se'l als jutjats a declarar. L'any passat el company Diego i molts altres companys i companyes del SAT es van declarar públicament com a insubmisos judicials, davant l'allau de causes judicials i casos repressius que patien i pateixen centenars de militants del nostre sindicat germà andalús. Per aquesta raó, ahir dijous 13 d'agost, Diego s'hi va negar a acudir a declarar als jutjats, produint-se la seua detenció avui com a conseqüència.

Amb tot, només podem veure que un increment de l'afany repressor de l'estat i la burgesia que, amb la Llei Mordassa a les mans, no fa res més que augmentar la persecució contra els i les que lluiten, com els i les companyes del SAT, amb el Diego al capdavant, que han estat, són i continuaran sent una arma fonamental contra els interessos dels latifundistes i la gran burgesia i patronal andalusa.

Per tot això, i per molt més, des de la Coordinadora Obrera Sindical (COS), sindicat per l'alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans, ens solidaritzem públicament amb el company Diego i amb totes les companyes i companys del SAT encausades en dotzenes de causes judicials, i exigim:

· La seua posada immediata en llibertat sense càrrecs, l'anul·lació de totes les causes pendents i l'amnistia immediata per ell i per totes les companyes i companys del SAT.

· La retirada immediata de la Llei Mordassa i de totes les lleis antiobreres que no busquen res més que acabar definitivament amb els intents de redreçament de la lluita i la dignitat de la nostra classe arreu de l'estat espanyol i de la Unió Europea.

Diego llibertat. Si ens toquen a un, ens toquen a tots.

 photo tuiter-canamero-agost-2015.png