Manifestem el nostre rebuig a aquesta condemna, una mostra més de l'escalada repressiva de l'estat espanyol per criminalitzar el sindicalisme combatiu.

El Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia ha condemnat Juan Manuel Sánchez Gordillo, alcalde de Marinaleda, Diego Cañamero, portaveu nacional del SAT (Sindicat Andalús de Treballadors), José Antonio Rodríguez Núñez, regidor de l'ajuntament d'Osuna i Juan Vega, regidor de l'Ajuntament de Lalentejuela, a set mesos de presó i a una multa de 1.200 euros per un delicte d'usurpació d'immoble i un altre de desobediència greu a l'autoritat durant l'ocupació de la finca Las Turquillas a l'estiu de 2012.

 

El SAT reclama un ús social d'aquesta finca, propietat de l'estat espanyol i cedida al Ministeri de Defensa, de la qual només utilitza 20 hectàrees de les 1.200 que té. Tots els partits polítics, inclòs el Partit Popular, volen que aquesta finca passi a l'Ajuntament d'Osuna per a donar-li un ús social i fomentar la creació d'ocupació a la comarca.

El SAT es declara un sindicat de classe, anticapitalista, assembleari, internacionalista, confederal i nacionalista andalús d'esquerres, i es caracteritza per les seues accions pacífiques. Malgrat això, acumula unes xifres rècord en multes, en nombre d'activistes imputats i en anys de presó, entre peticions i sentències fermes.

La COS (Coordinadora Obrera Sindical) manifesta el seu rebuig a l'anunci d'aquesta condemna, que representa una mostra més de l'escalada repressiva de l'Estat que persegueix criminalitzar el sindicalisme combatiu i totes aquelles persones que lluiten per una societat més justa. Així mateix, vol fer arribar al SAT i als companys condemnats el seu missatge de solidaritat.

 

Països Catalans, 22 de novembre de 2013
Àrea de relacions internacionals de la Coordinadora Obrera Sindical