Hem assolit l'èxit en la Vaga General i hem donat força a la República.

Des d'Alerta Solidària i la Coordinadora Obrera Sindical volem felicitar al conjunt de catalans i catalanes que ho han fet possible i, de manera molt especial, a la xarxa de Comitès de Defensa de la República.

 

Si una cosa ha quedat clara, és que la determinació amb què s'han treballat les mobilitzacions obren noves portes d'esperança per a la materialització dels nostres objectius de justícia social i llibertat per al nostre poble.

Amb pocs dies de marge, amb el boicot dels sindicats com CCOO i UGT, però des de la base, el carrer, i sobretot amb la consciència de saber urgent la resposta del poble a les nombroses agressions patides, hem fet realitat l'aturada de país que ho ha bloquejat tot. De manera remarcable a les principals carreteres del país i encara més en concret en aquells punts en què Catalunya limita amb les diferents fronteres, a nord, sud i oest, imposades pels Estats Espanyol i Francès.

La repressió exercida, de manera coordinada des de Madrid, emprant Mossos d'Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil, es tanca (a les 22.00 h) amb 118 persones identificades i una de detinguda a Vilanova i la Geltrú. Nombroses persones ferides, 5 d'elles militants de l'Esquerra Independentista. I desenes de càrregues a cops de porra, cops de puny i empentes.

Podem preveure que en els pròxims dies la màquina de la repressió política de nou com l'1 d'octubre, ha quedat desbordada per l'enorme quantitat de gent mobilitzada, actuarà pels mecanismes de baixa intensitat remetent citacions a comissaria així com cartes d'imposició de multes.

Tanmateix la situació a la qual hem arribat, amb mig govern empresonat i la resta a l'exili, com a elements més visibles de l'opressió a la qual ens volen resignades, és tan greu que qualsevol mena de repressió serà ja contestada per milers i milers de persones, cada dia, des de qualsevol front.

Orgulloses del nostre poble i de la nostra classe obrera, seguirem amb més força, defensant la República! Visca la Terra!

Alerta Solidària
Coordinadora Obrera Sindical

Borrassà, Alt Empordà
Països Catalans