El professorat no som mercaderia. Les adjudicacions no han de ser una subhasta.

Com ja vam anunciar a finals de juliol passat, el 2 de setembre de 2014, la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana va publicar oficialment les adjudicacions oficials pel cos de mestres i professorat de secundària (funcionaris de carrera), pels i les mestres i pel professorat de secundària (ESO, Batxillerat, etc.) interins, del sistema educatiu públic del País Valencià

 

En aquest enllaç podreu obtenir la informació e la Conselleria: http://www.cece.gva.es/per/val/adjudicaciones.htm?cont=120

Mentrestant, continuem veient com el desgavell organitzatiu, i de tota mena, continua a l’ensenyament del País Valencià, amb una Conselleria desbocada i decidida a fer el més difícil possible la tasca dels i de les treballadores de l’ensenyament i, també, dificultant enormement el procés d’aprenentatge dels nostres alumnes (ara Conselleria exigeix que les proves de recuperació extraordinàries, els antics exàmens de setembre, i l’entrega de notes, tinga lloc abans del 29 de juny… fent gairebé impossible que cap xiquet o xiqueta, que cap jove estudiant, puga aconseguir superar les assignatures amb què més dificultats s’ha trobat al llarg de l’any).

Així, Conselleria continua:

· Destruint llocs de treball (enviant-nos a l’atur a milers de treballadors i treballadores interines), tancant centres públics, unitats i grups de valencià arreu del País Valencià (com el CEiP Cremona d’Alaquàs)

· Dificultant l’accés a les llistes i les places dels i de les interines.

· No pagant-nos els sexennis que se’ns deuen a molts ensenyants.

· I un llarg etcètera.

Al mateix temps, i malgrat tots els problemes i desfetes, veiem amb alegria, il·lusió, una mica de sana enveja, i una solidaritat i suport totals, la nova convocatòria de Vaga convocada pels companys i companyes de l’Assemblea Docent de les Illes pel pròxim 15 de setembre.

Des de la COS entenem que només organitzades, des de la base, en assemblees de centre i territorials el més amples possibles, imbricades amb les lluites socials dels nostres barris i pobles, i exigint els nostres drets laborals (millores salarials, de ràtios, de materials docents, de seguretat i salut als nostres llocs de treball…), podrem avançar en el camí d’aconseguir l’Escola Pública que volem i necessitem el conjunt de la classe treballadora del País Valencià i dels Països Catalans.
Una escola pública, laica, integradora, no sexista, gratuïta, de qualitat i en català per totes i tots els i les que la vivim, alumnes, ensenyants, treballadors i treballadores, i famílies.

Esperem que el nou curs que ara comença servisca per augmentar l’organització i el nivell de lluita i consciència. Només entre totes i tots ho podrem tot.

El professorat no som mercaderia. Les adjudicacions no han de ser una subhasta. Per unes adjudicacions presencials, netes i amb coneixement de les places de treball que s'ofereixen. No volem anar a a treballar amb una bena als ulls.

Sectorial d'Educació de la COS / @COSeducacio