La fiscalia demana 17 anys de presó per a sis antifeixistes. Se'ls acusa d'haver fet front a un grup de feixistes que anaven "de cacera" el 12 d'octubre de 2013

Una nova mostra del que entén l’estat i les seues institucions per justícia, en forma de petició fiscal de 17 anys de presó per a cadascú dels 6 companys antifeixistes, entre ells un company de la COS, detinguts el 28 de gener de 2014. I tot això sota l’acusació de danys i lesions, amb l’agreujant de 'discriminació ideològica'

Els fets es remunten al 12 d’octubre de 2013. Aquell dia, un mes després de l’assalt a la llibreria Blanquerna de Madrid (Castella), els mateixos grups ultres desembarcaven a Barcelona. La manifestació de la plataforma 'La España en Marcha' va anar precedida d’amenaces d’un bany de sang si se celebrava el referèndum del 9N. Aquestes amenaces també van anar acompanyades de missatges a les xarxes socials animant a sortir de cacera contra 'catalans' aquella mateixa tarda després de la manifestació.

Així, vuit ultres (molts d’ells amb denúncies per violència ideològica i amb alguna acusació per intent d’homicidi), concentrats a Hostafrancs i amb intencions de provocar aldarulls i agressions indiscriminades, foren sorpresos per un grup d’antifeixistes, que alertat de totes aquestes circumstàncies, s’hi va enfrontar per tal de foragitar-los del barri. Tres mesos després, els Mossos d’Esquadra van practicar un seguit de detencions entre militants de l’antifeixisme barceloní, acusant-los d’aquests fets…, sempre amb el vistiplau tant del govern espanyol central del PP, com del govern de CiU…

Davant d’aquests fets, des de la COS (Coordinadora Obrera Sindical), sindicat per l’alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans manifestem públicament:

· La nostra solidaritat i suport incondicionals als 6 companys encausats.

· Que trobem completament fora de lloc que es jutge pel mateix raser militants socials com els nostres companys, mentre se’ls equipara amb feixistes i presumptes homicides.

· Que es demani des de la fiscalia la mateixa pena pels nostres companys que per feixistes que han comés intents d’assassinat com el de la Sala Stroika de Manresa.

· Que exigim l’immediat sobreseïment del cas, l’alçada de qualsevol mesura cautelar sobre els nostres companys, i l’eliminació de qualsevol fitxa.

· Que exigim una amnistia immediata per totes les persones encausades i / o repressaliades per lluitar per l’alliberament complet de la classe treballadora i de la nostra terra (vaguistes, encausats per les diferents operacions 'aranya', independentistes, llibertaris…)

En temps de crisi del sistema capitalista com la que vivim i patim actualment, l’estat i la patronal posen en marxa els seus cadells per fer-nos la guerra bruta, mentre ells aproven lleis (com la llei mordassa, la llei de mútues, etc.), per represaliar-nos i fer el possible per trencar la resistència i l’organització de la classe treballadora.

Que la repressió no ens ature. Ni un pas enrere. Si ens toquen a un, ens toquen a tots.