Comunicat de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) arran de l’agressió lgtbifòbica a un docent a l’IES Les Alfàbegues de Bétera.

Davant els fets ocorreguts el passat mes de febrer a l’IES Les Alfàbegues de Bétera, on un grup d’alumnes van agredir un professor que intentava diluir una mobilització lgtbifòbica al pati de l’institut, la Coordinadora Obrera Sindical – COS volem manifestar públicament:

  • La nostra condemna a l’agressió ocorreguda, així com qualsevol tipus d’agressió o manifestació feixista o intolerant.
  • La nostra total solidaritat amb la persona agredida, així com amb tota la comunitat educativa de l’IES Les Alfàbegues.
  • Ens refermem en la nostra lluita contra qualsevol tipus de discriminació, així com les actituds feixistes que trobem cada dia més als centres educatius.
  • Donem tot el nostre suport al personal docent i els equips directius dels centres educatius en la immensa tasca que realitzen dia a dia en pro del respecte cap a la diversitat lingüística, sexual, cultural i de qualsevol tipus.
  • La nostra exigència a la Conselleria d’Educació dels recursos necessaris per poder combatre les actituds intolerants i la revisió dels protocols davant les agressions al professorat, així com la seua agilització, per no poder consentir ni un dia més d’impunitat dels agressors o d’abandonament del professorat i l’alumnat assetjat.

Per una educació alliberadora, en català, justa, igualitària, solidària i plenament democràtica.

Si ens toquen a una, ens toquen a totes!

València, a 7 de març de 2022

Coordinadora Obrera Sindical – COS

Sindicat de classe i feminista dels Països Catalans