La COS crida a participar de la mobilització convocada per al dimecres 9 de març contra la nova proposta de contrareforma laboral.

Durant aquest març la ministra francesa de treball, Myriam El Khomri, presentarà el seu projecte de llei al Consell de ministres. Es tracta d’una nova contrareforma laboral que, a grans trets, pretén incrementar el marge de maniobra dels empresaris a l’hora d’explotar la força de treball de les classes populars, tot facilitant l’augment de la jornada laboral, la “revisió” (rebaixa) salarial, les condicions d’acomiadament…

Tot això, evidentment, amb la clara intenció de “flexibilitzar” el mercat laboral per tal que les empreses puguin ser “més competitives”, afavorint així la “creació de llocs de treball”. No voldríem malpensar dels “progressistes” que estan al capdavant de la República “dels drets de l’home”… No voldríem malpensar, si bé trobem que la desregulació, la supressió de drets de les persones assalariades, aturades, jubilades, del jovent... és una manera curiosa de promoure l’ocupació.

El pròxim dimecres 9 de març la COS serem als carrers de Perpinyà per mostrar el nostre rebuig frontal davant l’enèsim atac contra el poble treballador. Hem de deixar-los ben clar que no estem disposats a pagar les seves crisis. El criteri del màxim benefici no pot seguir restant elevat a la categoria de sagrat (i encara menys al si d’una república que s’autodefineix com a laica) per tal de donar carta blanca a la patronal, a través dels seus representants polítics, a l’hora de fer i desfer amb els drets que, a base de molt d’esforç, lluita i sacrifici, hem adquirit en tant que classe. D’entrada hem de mostrar-los que aquest joc els pot sortir car, per tal que s’ho pensin dues vegades abans de tirar endavant una llei o altra.

Des de la COS, al mateix temps, som conscients que amb la lluita per aturar una contrareforma determinada no n’hi ha prou. Considerem que no estem davant d’una problemàtica conjuntural que respongui a la manca d’oportunitat d’una proposta de llei o a la falta de tacte d’una ministra o d’un govern concrets. Es tracta, doncs, d’una qüestió estructural, les arrels de la qual es troben al si de l’essència mateixa del sistema. El funcionament de la democràcia burgesa es podria definir molt breument de la següent manera: les classes populars anem a votar cada quatre o cinc anys, els capitalistes decideixen cada dia. Ho fan a través d’institucions sobre les quals mai se’ns ha consultat, com és la Troika comunitària. Aquestes són les que realment dicten les polítiques socioeconòmiques als estats, independentment del signe polític del govern de torn i del programa electoral del partit en qüestió (l’exemple proper més recent és el del govern de Syriza a Grècia).

És per això que, més enllà del rebuig a la proposta de llei El Khomri (el qual cal mostrar de manera enèrgica i immediata), volem fer una crida a l’autoorganització obrera i popular. Perquè no podem esperar que els representants de la burgesia es decideixin un bon dia a legislar en favor dels interessos de les classes populars. Sols les treballadores i els treballadors, a partir de la construcció i la defensa d’un poder popular que emani directament de les nostres mans, podrem garantir els nostres drets i servir els nostres interessos.

Així doncs, cridem a mobilitzar-nos el pròxim dimecres 9 de març, a les 10.00 h a la Plaça Catalunya de Perpinyà (el Rosselló). Prou agressions a la classe treballadora, contra el capital ni un pas enrere. photo web--quadrat-COS-2016---9mar-perpinya_zpspgblngtx.png