El dijous 23 de maig s’organitzen concentracions arreu dels Països Catalans promogudes per la plataforma Enllaçats per la Llengua.

Des de la COS us animem a participar de les concentracions i mobilitzacions contra la LOMQE que tindran lloc el proper dijous 23 de maig arreu dels Països Catalans. Aquests actes són promoguts per la plataforma Enllaçats per la Llengua. Us adjuntem el manifest convocant, així com les diferents convocatòries.

La LOMQE posa en risc el model d’escola en què la nostra llengua és la vehicular. Un model que ha estat avalat internacionalment i acadèmica i que garanteix la cohesió social del país. Wert pretén relegar la llengua pròpia a una mera assignatura optativa i a considerar-la quarta llengua del sistema educatiu per darrere del castellà i de dues llengües estrangeres, a més de suposar una greu invasió competencial que afectarà totes les assignatures. La llei pot suposar una reimplantació del castellà com a llengua vehicular a Catalunya, a les Illes i a les línies en valencià del País Valencià, malgrat que els resultats dels nostres alumnes demostrin que no calgui.


El sistema educatiu necessita estabilitat i sobretot consens, un nou canvi legislatiu ha de ser fruit d’un gran pacte social i polític per l’educació i ha de donar llibertat a les comunitats autònomes per exercir la seva responsabilitat de vetllar i normalitzar la llengua pròpia per triar el seu model lingüístic escolar sempre garantint que es pugui fer la immersió i que la llengua pròpia diferent del castellà pugui ser la llengua vehicular de l’ensenyament i la de la comunicació interna i externa del centre. A més, un estat aconfessional no pot tenir la religió com a matèria obligatòria i avaluable.

Enllaçats per la llengua fa una crida a mestres, mares, pares i alumnes per la insubmissió i a la resistència ciutadana davant aquest intent d’extermini d’una llengua.

Enllaçats per la llengua es suma a les diferents convocatòries i dóna suport a les accions legals que s’emprenguin per tal d’aturar aquesta llei franquista, injusta, classista, adoctrinadora, antipedagòcica i un autèntic cop de l’estat espanyol a la democràcia. El 23 de maig plantem cara a l’espanyolisme.

Concentracions / dijous 23 de maig / 19.00 h / davant les delegacions del govern espanyol

Alacant / Plaça de la Muntanyeta, 6
Barcelona / Carrer Mallorca, 278
Castelló de la Plana /
Plaça Maria Agustina, 6

Eivissa / Passeig Marítim, Casa del Mar
Girona / Avinguda 20 de Juny, 2
Lleida / Plaça de la Pau, 1
Maó / Plaça Miranda, 22
Palma / Carrer de la Constitució, 4
Saragossa / Plaça de Nuestra Señora del Pilar, s/n
Tarragona / Plaça Imperial Tarraco, 3
València / Carrer Colom, 60

 

Web d’Enllaçats per la Llengua