Des del 30 de gener, 90% dels treballadors de l’empresa d’obres públiques PROCME estan en vaga a l’estat francès. El dia 31 varen fer una manifestació per anar a informar els treballadors de GRDF (GDF-Suez) i ERDF. Volien així denunciar aquestes dues multinacionals franceses que utilitzen com a subcontractats els treballadors del grup PROCME per a construir canalitzacions de gas i d’electricitat. I això continua després d’anys malgrat les denúncies de la inspecció de treball.

Les demandes dels vaguistes i de llur sindicat CGT són les següents:

  • Que hom els mantingui el contracte de treball i els apliqui el conveni col·lectiu d’obres públiques (la direcció els vol privar del seu allotjament i de visitar cada cinc setmanes les seves famílies a Portugal).
  • Que els siguin respectades les llibertats sindicals.

La Coordinadora Obrera Sindical (COS), sindicat per a l’alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans, se solidaritza amb els treballadors de l’empresa PROCME i es compromet a donar difusió a llurs mobilitzacions i a llurs reivindicacions; així mateix, la COS accepta la vostra invitació d’enviar mocions de protesta a la direcció CME.

Visca la solidaritat sindical internacional !

Per descarregar el comunicat en francès clicar aquí


Àrea de Relacions Internacionals
Coordinadora Obrera Sindical – COS
Sindicat per a l’alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans