Es celebraran al Barcelonès els dies previs al Primer de Maig per escalfar motors de cara al dia internacional de les treballadores.

L’assemblea territorial del Barcelonès organitza les primeres jornades per la lluita i la unitat de classe. Tot un seguit d’actes que es començaran a celebrar a partir del divendres 19 d’abril i clouran el 1r de maig. S’enfoquen aquestes jornades en tres eixos: Unitat de classe i d’acció, visibilització de les lluites als centres de treball que porta la COS i unitat internacional del moviment obrer.

En el primer eix, des de la COS creiem que sense la unitat de la classe obrera i del sindicalisme de classe, el moviment obrer és dèbil. És per això que rebutgem la guerra de sigles partidista que només ens porta al debilitament del moviment obrer i a caure en postures burocràtiques. En aquest sentit, una de les xerrades l’enfoquem en visibilitzar no només una de les lluites de la COS (bombers) sinó també altres lluites que estan portant a terme altres sindicats de classe. Respecte a la unitat internacional del moviment obrer, creiem que l’internacionalisme i la solidaritat amb tot el moviment obrer d’arreu del món és un dels factors que ha de caracteritzar qualsevol sindicat de classe, i davant el projecte de la burgesia de desmantellar tots els drets socials i laborals de les treballadores en els estats que conformen la Unió Europea, necessitem portar a terme la unitat de classe a nivell internacional. És per això que en aquestes jornades convidem dos sindicats referents en la lluita com són el SAT d’Andalusia i LAB del País Basc.

Amb aquestes jornades també volem visibilitzar les lluites sindicals que porten les companyes de la COS als seus centres de treball, i és per això que en totes les xerrades hi participaran membres de seccions sindicals de la COS. Tampoc podem oblidar que el marc referencial de la COS són i seran els Països Catalans, amb la defensa d’un marc de relacions laborals que englobi la totalitat del poble treballador català, en aquest sentit enfoquem també la xerrada en defensa de l’Educació pública i de qualitat. Unes jornades doncs, que pretenen que el 1r de maig no representi només un dia de lluita on sortim al carrer, sinó que enfoquem diversos actes per potenciar el dia internacional de la classe treballadora.

Els debats, xerrades i el sopar de divendres 19 d’abril al CSO Can Vies seran l’avantsala de les dues manifestacions que tindran lloc a Barcelona el 1r de maig. La del matí servirà per visibiltzar la lluita de les diferents seccions sindicals de la COS. A la tarda es participarà, conjuntament amb la resta de l’Esquerra Independentista, en la manifestació unitària anticapitalista.

Aquí podeu llegir el programa complet de les jornades:


Divendres 19 d’abril
PER L’INTERNACIONALISME

Acte polític
19.30 h / PARC DE L’ESPANYA INDUSTRIAL / Sants / BARCELONA

Amb intervencions de:
· David Garcia González ‘Farru’, delegat de LAB a Celsa Atlantic
· Jesús M. Castillo, delegat del SAT a la Universitat de Sevilla
· Josep Garganté, de la COS Autobusos de TMB

Sopar popular
21.30 – 02 h / CENTRE SOCIAL CAN VIES / Carrer dels Jocs Florals, 40 / BARCELONA
<M> L1 i L5 (Pl. Sants) i L1 (Mercat Nou)


Dissabte 20 d’abril
PER L’INTERNACIONALISME

Xerrada i debat
19.00 h / ACP ARAMATEIX DE GRAMENET / Carrer Montserrat, 3 / SANTA COLOMA DE GRAMENET
<M> L1 (Santa Coloma)

Amb intervencions de:
· David Garcia González ‘Farru’, delegat de LAB a Celsa Atlantic
· Jesús M. Castillo, delegat del SAT a la Universitat de Sevilla

Col·labora: Arran


Dimecres 24 d’abril
PER LA UNITAT D’ACCIÓ

Xerrada
19.30 h / ATENEU LA FLOR DE MAIG / Carrer Doctor Trueta, 195 / BARCELONA
<M> L4 (Poblenou)

Amb intervencions de:
· Raquel López, de CNT al RACC
· Josep Bel, de COBAS a Telefònica
· Albert Boada, de la COS Bombers


Dijous 25 d’abril
PER L’EDUCACIÓ PÚBLICA ALS PAÏSOS CATALANS

Xerrada i debat
19.30 h / AULA MAGNA DEL CAMPUS D’HUMANITATS DEL RAVAL UB / Carrer Montalegre, 6, 4a planta / BARCELONA
<M> L1 i L2 (Universitat) i L1 i L3 (Catalunya)

Amb intervencions de:
· Toni Terrones, de la COS UPV
· Eli Bermejo, de la COS Educació
· Bernat Bidegain, de l’Assemblea del Raval
· Helena Vàzquez, militant del SEPC UPF
· Gerard Horta, de la COS UB


Dimecres 1 de maig 
NOSALTRES PRODUÏM NOSALTRES DECIDIM

Manifestació
11.00 h / Plaça Universitat / BARCELONA