La COS és un dels sindicats que dóna suport i integra aquesta plataforma de suport a 'Las Kellys'.

El passat 1 de setembre de 2017 a l'espai cedit per la CUP-Capgirem Barcelona a l'Ajuntament de Barcelona es va realitzar una roda de premsa de presentació de la Plataforma #SOSKellys.

Hi vam ser presents els sindicats de l'esquerra sindical CNT, IAC, SomosSom i la COS, així com les integrants de l'associació de 'Las Kellys'. El motiu de la constitució de la plataforma és l'oposició a la signatura del pròxim Conveni d'Hostaleria de Catalunya per part d'UGT, que habilita que continuï l'externalització de la pròpia activitat hotelera que comporta l'existència de cessió il·legal de mà d'obra, i també per donar suport a la tramitació de l'anomenada 'Ley Kelly', destinada a prohibir pràctiques fraudulentes que es donen, també, dins de l'activitat hotelera.

Des de la COS vam expressa la nostra solidaritat amb el Col·lectiu de' Las Kellys', entenem que la mera equiparació salarial dels treballadors subcontractats amb els de l'empresa principal no soluciona el problema que de fet és el de la pretensió de legalitzar el frau, com és la subcontractació de la pròpia activitat, i continuar precaritzant les condicions de treball i dificultar la sindicació i l'acció col·lectiva de les treballadores, i així es van pronunciar les mateixes Kellys en la roda de premsa, denunciant l'actitud còmplice dels sindicats majoritaris i els ritmes de treball de pura explotació que pateixen, que inclouen l'obligació de fer 30 habitacions diàries en contractes formalment a temps parcial i cobrant menys de 2 euros per habitació.

És evident que aquest problema va més enllà d'allò que plantegen Las Kellys, però des de la COS mostrem el nostre suport a aquest col·lectiu –fonamentalment integrat per dones d'origen migrant- atès que és extremadament precari i objecte de discriminació perpètua. Així mateix, ens posem a disposició dels treballadors i treballadores del sector d'hostaleria per organitzar la resistència a la perpetuació de la precarietat al sector i l'ofensiva per a la millora de les condicions de treball individuals i col·lectives.

En aquest vídeo poder veure la roda de premsa.

Pel dimecres 6 de setembre, a les 15.00 h a la Plaça Urquinaona de Barcelona, s'ha convocat una concentració de rebuig a la signatura del conveni d'hostaleria de Catalunya.