Dimarts 25 de setembre vam dur a terme la presentació de la secció sindical de la Universitat de Barcelona de la Coordinadora Obrera Sindical a l’Aula Magna del Campus d’Humanitats del Raval. Hi van participar activament una bona part de les persones assistents, i la companya i companys de la COS UB i de la COS del Barcelonès.


A la primera part la gent de la COS va fer una anàlisi panoràmica sobre el procés de destrucció de la UB en qualitat d’universitat pública, i es va informar del que succeirà previsiblement a partir del gener del 2013 quant a l’agudització d’acomiadaments i precarització laboral i salarial de professorat i de treballadors d’administració i serveis (PAS), i també dels greus obstacles amb què topa l’estudiantat –a causa de la selectivitat econòmica creixent que ha d’afrontar, la qual està motivant una davallada tant de matrícules com de crèdits matriculats– i aquell altre estudiantat becat d’una manera precària en tasques administratives, de serveis o d’altres tipus.


A la segona part ens vam ajuntar en un angle de l’Aula Magna per discutir i informar-nos en assemblea sobre la multiplicitat de problemes que afecten les diverses categories laborals presents a la UB, sobre les estratègies, les metodologies i els continguts de les lluites que cal emprendre i sobre l’escandalós immobilisme de les estructures sindicals de la UB (darrer exemple: CCOO, CGT, CAU, UGT i CSC de la UB convoquen els seus alliberats i delegats sindicals a la contrainauguració del curs universitari el proppassat 17 de setembre a la UPF i amb prou feines n’apleguen mitja dotzena: no hi ha cap full de ruta per plantejar el combat ni des de la unitat d’acció entre ells mateixos ni des d’enlloc). La trobada es va estendre un parell d’hores i al moment de màxima assistència s’hi van aplegar una cinquantena de persones. Per al dimecres 10 d’octubre a les 12 del migdia hem programat, a la mateixa Aula Magna, una altra xerrada-assemblea entorn de l’impacte de la reforma laboral per als funcionaris i treballadors públics.


Agraïm sincerament l’assistència de tothom que hi vau venir i les aportacions que vau fer, i esperem unir cada cop més forces per plantar cara a aquest desastre col·lectiu sense que ens robin ni l’alegria de viure ni l’esperit de lluita.

 

Per defensar la universitat pública i l’emancipació social

la lluita és l’únic camí.

 


Coordinadora Obrera Sindical de la Universitat de Barcelona

Barcelona, 30 de setembre del 2012