Gràcies a la col·laboració i saber fer de les companyes i companys d’Arran de Mallorca, el passat dimecres 15 d’agost, el nostre Portaveu nacional va realitzar la presentació pública de la campanya nacional de la COS per informar els i les treballadores del sector de l’hostaleria dels seus drets, en una roda de premsa al bell mig del carrer Sant Miquel de Palma, centre comercial de la capital Mallorquina.

En aquesta roda de premsa, el company va informar del perquè d’aquesta campanya, el seu interès i utilitat. I fonamentalment a Mallorca, on l’hostaleria és una de les principals activitats econòmiques, i que ocupa un gran nombre de treballadors i treballadores (la majoria joves), que en la seva immensa majoria desconeixen absolutament els seus drets socials i laborals més elementals.

Des del dret a gaudir de vacances i dies de descansos, fins al dret a no fer hores extres, per exemple; o fins al dret d’organitzar-se al centre de treball per tal de poder defensar col·lectivament els drets laborals de tots els companys i companyes.

Aquesta campanya, i la distribució dels materials que l’acompanyen, és de gran importància també perquè pot ajudar a reforçar la feina i activisme de l’Esquerra Independentista de Mallorca, obrint noves vies d’actuació i d’organització, importantíssimes en uns moments com els actuals.

Finalment l’acte va cloure, amb el repartiment de fullets entre alguns dels i les vianats que s’hi van aturar interessades per l’acció i pel material que s’hi repartia; i fent una crida a l’organització i a l’acció col·lectiva, no només al carrer, sinó també als centres de treball.