Rebutgem rotundament l'anunci d'acomiadament de 185 de les 219 treballadores i treballadors de l'actual plantilla.

La direcció de la històrica empresa tèxtil SAFA, actualment Nylstar, continua la política especulativa de tancament i anuncia nous acomiadaments que afectarien ara a 185 de les 219 treballadores i treballadors de l'actual plantilla.


És important recordar que la SAFA, com a empresa tèxtil, va començar a funcionar a Blanes l'any 1923 amb 400 treballadors, i l'any 1973 va arribar als 2.500. A més a més, la SAFA és la imatge històrica de la lluita sindical a la nostra comarca.

Des de la COS La Selva rebutgem rotundament aquest nou atac a la plantilla, ens hi solidaritzem i volem expressar el nostre suport a la totalitat de les treballadores i treballadors, a les quals animem des del sindicat a prendre el control de la fàbrica i a avançar cap a l'autogestió a través de la reactivació de la producció, per a benefici dels mateixos treballadors i en benefici del poble de Blanes, i mai més en benefici dels especuladors que actualment governen l'empresa. La unió de la plantilla amb el poble de Blanes, de la mà dels moviments socials, la socialització del conflicte laboral arreu dels barris i els col·lectius de tots els àmbits de Blanes és clau en aquest conflicte.

Volem expressar també la nostra crítica a l'actitud dels sindicats CCOO i UGT en la gestió sindical que han anat desenvolupant des de fa anys davant el desmantellament salvatge de la fàbrica per part de l'empresa. Sovint aquests sindicats han dividit la plantilla en conflictes interns, en comptes de promoure l'empoderament, la unió i la solidaritat entre els treballadors, i han passat massa anys adormits a la cadira pendents de mantenir càrrecs sindicals.

L'Assemblea de treballadors i treballadores va convocar una manifestació el passat de 27 de juliol a Blanes per aturar els nous acomiadaments que afectarien 185 persones i les seves famílies. Des de la COS La Selva Animem a tota la població blanenca a mostrar que la unitat popular és més forta que qualsevol direcció empresarial. La SAFA no es tanca!

@COS_LaSelva

 photo int-blanes-Nylstar-jul-2016_zpsmvxusepg.png