Un exemple de l’explotció laboral dels més febles:

Dins d’aquest saqueig econòmic (mal anomenat crisi), els menys forts s’emporten sempre la pitjor part. Enfrontats davant el “salvi’s qui pugui”, els sectors populars menys afavorits durant els llunyans bons temps, resten ara ofegats sota el menys teniment del desempar.

Si en general, les classes treballadores cada cop ho tenen més difícil, aquelles persones amb discapacitats físiques, intel·lectuals o trastorns mentals, estan en circumstàncies pitjor que precàries. En els temps que corren, son les víctimes perfectes de l’explotació laboral neoliberalitzada, que ens rosega com corcó els drets adquirits durant segles de lluita obrera.

Empresaris sense cap principi que no sigui la cobdícia, s’enriqueixen miserablement a costa de trepitjar els drets laborals dels més febles. Hipòcritament disfressats darrera d’alguna fundació de pa sucat amb oli, negocis com els desenvolupats pel “Grupo Sifu” repugnen a qualsevol persona mínimament sensible. Darrera de sous d’almoina per jornades laborals maratonianes, s’amaguen els vehicles d’últim model com ara el Jaguar que condueix el “senyor” director gerent d’una de les empreses del grup, Jesus Pardo.

Individus com en Fèlix Millet tenien la dignitat de robar majoritariament als rics o a les institucions. Aquests que, dins de la legalitat, “estafen” discapacitats són lo més pervers i maquiavelic que coneixem fins ara del erm de la post bombolla immobiliària. Amb promeses de contractes laborals que no es materialitzen mai, fan treballar gratuïtament als alumnes en pràctiques, durant mesos.

Han arribat a minimitzar tant les despeses, com per a fer treballar amb les mans als presumptes futurs jardiners i així s’estalvien part del pressupost per eines. Encara s’estalvien més no proporcionant cap caseta per canviar-se i poder-se aixoplugar quan plovia. La salut mental de les persones amb risc d’exclusió social que s’apuntaren al curs de jardineria no era gaire prioritària. La principal preocupació era augmentar el marge de benefici, quasi a qualsevol preu.

Però aquests directius-devoradors no acostumen a treballar en solitari. Igual que les piranyes i les barracudes, conten sempre amb el suport del banc per atacar les seves víctimes. En el cas del Grupo Sifu conta amb el patrocini i/o suport de:

-La Caixa -Caixa Tarragona (tu ajudes) -Criteria (Caixa corp) -Barclays -Cahipsa (seguros e inversiones ) -Condis -El periodico -Mc donals -Coca cola -Ono -Etc,etc, etc.

Convindria plantejar-se fins a quin punt som còmplices d’aquests abusos al comprar i/o utilitzar els bens i serveis d’aquestes empreses, sense exigir un mínim d’ètica en els seus tripijocs. Encara que la majoria de les empreses mencionades siguin refractàries a les sensibilitats socials, hi ha un cas que encara s’hi pot fer alguna cosa: el Triodos Banc. Aquesta entitat financera que presumeix d’ètica entre els seus clients, presta diners al Grupo CIFU. A més, encara és hora que normalitzi lingüisticament el seu lloc web per “Cataluña y Baleares”.

Posa el teu granet de sorra en l’engranatge d’hipocresia publicitària explicant a les teves amistats que tinguin els estalvis en la que suposen una banca ètica, que potser estarien millor en la Caixa d’Enginyers, per exemple.

Perterres del palauet de Can Boixeres, a l’Hospitalet del Llobregat. El “senyor” Jesus pardo (gerent de l’empresa “servicios de cualificación profesional”, integrada en el grupo sifu) inspeccionant la feina no remunerada dels alumnes d’un curs de formació en jardineria, que treuen males herbes amb les mans,capcots i genoflexionats davant el jefe. El flamant Jaguar que condueix decora el fons de l’escena.

foto-3

Patrocinadors del grupo sifu.

foto-2

Entrada del parquing més proper al parc de Can Boixeres. El mateix grup d’alumnes que treballaven sense cobrar, cercant aixoplug els dies de curs que plovia.

foto-4

Publicitat del Triodos bank.

foto-5

Feina amb una eina d’un alumne, mentre els altres esperaven torn per poder fer-la servir. El Jaguar i el “senyor” Jesus Pardo parlant pel mòvil, continuen formant part de l’atrezzo.

foto-6

Suposat futur jardiner, fent neteja dels parterres amb la ma, i el Jaguar que conduïa el “senyor” Pardo aparcat en la porta del palauet de Can Boixeres, donant un contrapunt sarcàsticament sàdic.

 

Contacte: cos.capacitats.diferents@gmail.com