També manifestem en el nostre suport amb el professorat nord-català en vaga contra les reformes a l’ensenyament

El dimarts 26 de gener de 2016, la COS hem estat presents en la concentració davant la Prefectura de Perpinyà (el Rosselló) en suport als vuit extreballadors de la multinacional Goodyear represaliats arran de les mobilitzacions de 2013 i 2014 pel tancament de la fàbrica d’Amiens (Picardia, Estat francès).

Es tracta d’un conflicte llarg on la vergonya patronal atempta de nou contra els drets dels treballadors en lluita alhora que reprimeix el moviment sindical a qualsevol preu: per primer cop en mig segle, un govern (el francès), per mitjà del tribunal d’Amiens, demana penes de presó de fins a 24 mesos als extreballadors per haver retingut durant 30 hores, sense cap violència, els caps de Goodyear a dins la fàbrica ocupada pels treballadors. Pocs mesos després, la fàbrica tancava les seves portes amb prop de 1150 acomiadaments, dels quals 750 no han pogut reprendre cap activitat laboral. (Signeu ací la crida de protesta Tots som Goodyear adreçada al president francès François Hollande).

A la mobilització hi ha acudit una bona representació de les agrupacions sindicals i dels sectors sociolaborals de la Catalunya Nord en solidaritat amb els represaliats i en oposició a les diverses reformes que els constrenyen. Entre aquests sectors s’hi troba el del professorat de català, greument amenaçat per una “refundació dels programes” curriculars que a la pràctica reduirà encara més les poques hores d’ensenyament de català i en català que s’ofereixen a l’ensenyament secundari dels col·legis i liceus, malgrat la creixent demanda a tots els nivells. La reforma prevista, segons denuncia el professorat de català en el seu comunicat de vaga, pot suposar “una condemna a mort de les fileres bilingües, de la riquesa i de la mixitat que aportaven en els establiments” (Vegeu el comunicat sencer en aquest enllaç).

Des de la Coordinadora Obrera Sindical volem mostrar de nou tot el nostre suport i solidaritat amb els represaliats i els treballadors amenaçats, tant més que la concentració de capital dels grans grups empresarials i la pèrdua de drets sociolaborals s’emmarquen en un “Estat d’urgència” imposat pel govern francès que no és sinó la consolidació del seu Estat policial. De nou, l’excusa del terrorisme serveix els Estats capitalistes per imposar una futura reforma penal en el marc francès que augmentarà els poders atorgats als seus cossos policials i repressius, així com la pèrdua de la nacionalitat francesa a tot aquell ciutadà que l’Estat consideri sospitós, en una mostra de xenofòbia que discrimina més que mai la població migrant.

Per tot això, cridem de nou a mobilitzar-nos el pròxim dissabte 30 de gener de 2016, a les 10.30 h a la Plaça de la Victòria (Perpinyà), contra les mesures antisocials del govern francès, contra l’Estat policial i en solidaritat amb els treballadors i els pobles d’ací i d’arreu. Prou repressió a la classe treballadora. No a l’estat policial.

 photo int-perpinya-gen16_zps63zeqevz.png