Comunicat de suport a la manifestació antitransvasament del 7 de febrer a Amposta

El divendres 22 de gener de 2016, el Consell espanyol de ministres va aprovar el nou Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre, que continua amb l’afany rapinyaire i predador de l’anterior 'Plan Hidrológico Nacional – PHN', augmentant els cabals d’abastiment per abastir 465.000 hectàrees més de “nous regadius”… sense prendre en compte cap cabal ecològic pel Delta, per exemple. Dissortadament, res de nou.

Una vegada més, des de l’Estat espanyol se’ns vol imposar una forma de gestió de l’aigua i el territori que res té a veure amb la gestió d’aquest escassíssim bé, si no amb la predació i la rapinya, amb el “pa per avui i la fam per demà”… amb la simple i brutal l’especulació capitalista.

Malgrat totes les paraules buides que usen una vegada i mil, no tenen el menor interès a desenvolupar l’agricultura ni el territori. Tant als Països Catalans, com a l’Aragó, per exemple. Històricament i tècnicament està més que demostrat (des dels anys 70 del passat segle XX), que la política hídrica basada en transvasaments no funciona, i només es fa per portar més diners públics en mans privades a partir d’enormes infraestructures que depreden el territori i, a la pràctica, no fan res més que perdre aigua.

Si realment estan tan preocupats per la gestió de l’aigua, per la terrible sequera que pateix el camp de la major part dels Països Catalans (a tot el País Valencià, a Mallorca o a les comarques de Ponent, per exemple), pel medi ambient… hi ha moltes altres alternatives. Passant per un consum més acurat i racional, per una major i millor reutilització i depuració de l’aigua, per la prohibició de l’ús de químics que contaminen els aqüífers, pel control urbanístic, etc. Així com per revitalitzar el sector agrícola, donant suport a les iniciatives dels joves llauradors, els projectes d’agricultura ecològica o de nova agricultura tradicional, etc.

Per tot això, i per molts motius, des del sud i del nord, baixem i pugem a Amposta, per defensar l’Ebre, per defensar la terra i per defensar les desenes de milers de llocs de treball que en depenen. I continuem recordant i dient ben fort… No als transvasaments! Lo riu és vida! No podem consentir aquest nou intent de transvasaments! Si ja el vam aturar una vegada, ara ho hem de tornar a fer.

El diumenge 7 de febrer, pugem o baixem a Amposta per defensar l’Ebre.

Ni un pam de terra, ni una gota d’aigua.

 photo web-quadrat-COS-2016---ebre-feb-convo-mani_zpsxwujpagk.png

 photo Valtros hi sou sempre ara venim nosaltres_zpsudax3s7g.jpg

Salutació de la Federació Sindical Mundial a la manifestació antitransvasament del 7 de febrer a Amposta

Davant el nou Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre, que continua amb l’afany rapinyaire i predador de l’anterior 'Plan Hidrológico Nacional – PHN', augmentant els cabals d’abastiment per abastir 465.000 hectàrees més de “nous regadius” la Federació Sindical Mundial manifesta el seu suport als manifestants.

En nom dels 92 milions de treballadors afiliats a sindicats de classe que es coordinen i lluiten junts des de 130 països dels 5 continents, la FSM és, amb aquest posicionament públic, coherent amb els acords presos al nostre 16 Congrés, en el referent als temes de l’aigua com a bé públic i a la necessària lluita contra la destrucció de l'equilibri ecològic que promou el capitalisme en col·locar el benefici privat com a motor de l’economia i de les lleis.

Recolzem la vostra lluita en Defensa de l’Ebre, en defensa de la terra (com a bé públic), en defensa de milers de llocs de treball. No als transvasaments. Lo riu és vida. Ni un pam de terra, ni una gota d’aigua, en mans dels capitalistes. Visca la solidaritat internacionalista de la classe obrera!

 photo web-quadrat-COS-2016---ebre-feb-FSM_zps8bnompp4.png