Comunicat de Càrnies en lluita davant els darrers fets ocorreguts a l'escorxador Le Porc Gourmet de Santa Eugènia de Berga (Osona).

Després de mesos i mesos denunciant que el Grupo Jorge, propietari de Le Porc Gourmet, encara es nega sistemàticament a complir la legislació laboral, finalment la inspecció de treball ha actuat. Ja era hora.

Sovint, s'ha preferit emparar els empresaris que recorren a mètodes i procediments mafiosos, del tot abusius, que només pretenen aconseguir una reducció de costos de manera il·legal i aprofitar-se de la precarietat i vulnerabilitat de les persones que hi treballen, i així poder fer una competència deslleial a les altres empreses del sector.

Denunciem que els comportaments fraudulents d'algunes empreses del sector carni posen en perill el benestar de milers de famílies treballadores.
En el cas concret de Le porc Gourmet, s'està posant tota la comarca en una situació d'emergència social, a causa de l'acomiadament arbitrari i del tot inacceptable de centenars de persones, només com a represàlia, perquè reclamen que es compleixi la llei.

Denunciem que el Grupo Jorge, amb l'empresari Jorge Samper com a cervell maquinador, i com a principal conspirador contra la llei catalana de cooperatives, està disposat a burlar-se'n acudint als mètodes més vils: 'o et sotmets al meus dictats renunciant als teus drets, o la teva família passarà gana'.

Només els mou l'afany d'engreixar, encara més els seus milionaris beneficis, a costa de degradar les condicions laborals dels treballadors, de vulnerar tota la normativa de prevenció de riscos laborals i perpetuar unes condicions de treball inhumanes, totalment insuportables.

Per aquesta raó reclamem que de forma immediata es comprometin a garantir a tots els treballadors i treballadores afectats un treball digne i segur. Demanem la readmissió immediata dels 28 treballadors i treballadores afectats i que es reconeguin i garanteixin tots els drets socials de les persones que hi treballen.

Així mateix demanem la solidaritat de tots els col·lectius de treballadors i treballadores d'arreu del país perquè aquesta lluita és també la seva.