Arribada l’època estiuenca i les dates on es concentren bona part de les festes majors de la comarca, per algunes persones suposa una època, entre d’altres, d’aprofitar el principal descans laboral de l’any i de gaudir de les vacances i d’activitats de festa i d’oci.

En canvi, per alguns treballadors i treballadores suposa l’arribada de l’època de més feina i estrès de l’any, al que acompanya ja el cansament de tot un any de treballar sota condicions laborals generalment precàries, i on s’aguditza la vulneració de drets laborals: jornades de treball interminables, incompliment de la normativa de descansos entre jornades i descans setmanal, falta de personal, sobrecàrrega de tasques, impagament d’hores extraordinàries…

El legítim i necessari dret de gaudi de les vacances i d’activitats d’oci no pot ser mai palanca de canvi per l’autoexplotació entre persones de classe treballadora. El respecte dels drets laborals és i ha de ser sempre qüestió de tots i totes, i som els treballadors i les treballadores les primeres que els hem de defensar, però és també el deure de les persones que gaudim de les vacances respectar les condicions i drets laborals que hem guanyat i defensat entre tots/es a cop de lluita.

Els drets laborals no acaben quan acaba la teva jornada laboral. Per festa major o a les vacances, respecta les treballadores. I si treballes, defensa els teus drets laborals.

Assemblea territorial de la COS al Maresme

Ateneu Popular La Trama, Passatge d’Antoni Martí Cabanellas, s/n, (08304), Mataró
Can Fugarolas, Carrer Toló, 8, (08301), Mataró
Telèfon: 645 79 23 64
maresme@sindicatcos.cat
Facebook: COS Maresme
Twtter: @cosMaresme