Denunciem la repressió que pateixen dos joves maresmencs, als quals se'ls vol acusar de danys i desordres durant la manifestació del primer de maig a Barcelona.

Durant les primeres hores del matí del divendres 24 de maig, dos veïns del Maresme foren detinguts per agents de paisà dels Mossos d'Esquadra, el primer a la ciutat de Mataró, que fou portat a la comissaria de la capital del Maresme i el segon a El Masnou, que fou portat a la comissaria de Premià de Mar. A mig matí foren traslladats a la comissaria de Les Corts (Barcelona). La policia argumenta aquestes detencions perquè considera que aquestes persones van perpetrar danys i desordres públics durant la manifestació del 1r de maig, una manifestació que segons els Mossos era il·legal, fet que podem desmentir del tot.

 
 
 
Només saber-se la noticia, tant a Mataró com a Premià s'organitzaren dues concentracions de solidaritat amb les persones detingudes davant de les comissaries de les dues localitats maresmeques, concentracions convocades per l'organització antirepressiva Suport Maresme. A la tarda la solidaritat es va traslladar a la Travessera de Les Corts, on s'organitzà una concentració solidària amb els detinguts. Els crits de les persones convocades ressonaren dins de la comissaria dels Mossos, fet que va provocar els nervis dels agents policials, tant a l'exterior com a l'interior de l'edifici policial. Una veïna de Vic també fou detinguda durant el divendres dins l'operatiu engegat pels Mossos. Fou posada en llibertat durant la nit del divendres sense càrrecs.

El dissabte 25 els dos maresmencs foren traslladats al jutjat d'instrucció 19 de Barcelona, dins del complex conegut com la Ciutat de la Justícia, on també s'organitzà una concentració de solidaritat. Al migdia el jutjat va posar en llibertat els dos veïns del Maresme amb els càrrecs de danys i desordres durant la manifestació del primer de maig pels carrers de Barcelona. Els dos joves foren rebuts amb aplaudiments i abraçades per part de les persones concentrades prèviament.

Aquesta operació policial ha estat totalment desproporcionada, de la única cosa que se'ls pot acusar als dos maresmencs és del seu compromís amb els moviment socials de la comarca, i només la podem entendre com una operació descarada de criminilització directe vers unes persones implicades en la lluita per un món sense explotació. Exigim la retirada de tots els càrrecs i la finalització de tots els processos judicials que se'n derivin. Al mateix temps cridem a la mobilització solidària amb les que pateixen directament la repressió.