El judici que havia de celebrar-se avui ha quedat suspès fins al pròxim 16 de febrer de 2018.

Esfosa s'ha compromès a obrir un procés negociador de cara a fixar unes noves condicions de treball per la plantilla de l'escorxador carni.

Com ja vàrem anunciar el passat 18 d'octubre, la secció sindical de la COS a l'Escorxador Frigorífic d'Osona (Esfosa) vam decidir demandar judicialment a l'empresa i a alguns dels seus accionistes per vulneració de la llibertat sindical. En aquest enllaç, teniu més informació respecte els fets que van originar aquella demanda judicial: https://sindicatcos.cat/index.php/territorials/osona/item/2789-la-seccio-sindical-de-la-cos-a-esfosa-demanda-judicialment-a-l-escorxador-osonenc-i-als-seus-accionistes-per-vulneracio-de-la-llibertat-sindical

Avui havia d'haver-se celebrat el judici. Tanmateix, hem acordat suspendre el judici perquè hem arribat a un principi d'acord amb Esfosa amb l'objectiu d'obrir un procés negociador en el si de l'empresa que posi sobre la taula les reivindicacions de naturalesa laboral dels treballadors i de les treballadores de la plantilla amb l'objectiu de materialitzar un acord col·lectiu d'empresa que suposi un avenç en les condicions laborals que hi ha a l'empresa. Pel negat cas que Esfosa no vulgui asseure's a negociar o les negociacions no suposin un avancen aquest objectiu, el judici està previst que se celebri el pròxim 16 de febrer de 2018.

Novament veiem com l'ús de les diferents eines de què disposem les treballadores i els treballadors a través de l'organització sindical ens permeten lluitar per la millora d'interessos col·lectius de tota la plantilla d'Esfosa. Des de la COS valorem positivament aquest acord que suposa l'inici de negociacions i que possibilita poder tornar a plantejar reivindicacions importants en matèries com els salaris, la classificació professional, les externalitzacions, treball temporal i prevenció de riscos laborals, entre d'altres.

A partir d'ara, anunciem que la COS a Esfosa convocarem una reunió del Comitè d'Empresa per concretar els termes de la negociació i convocarem assemblees de treballadors i treballadores d'Esfosa per decidir entre tots/es quines han de ser les noves condicions laborals a Esfosa.

Secció Sindical de la COS a Esfosa
COS Osona-Ripollès

24 d'octubre 2017

[+info] El judici per les coaccions dels directius d'Esfosa s'ajorna a l'espera d'obrir un període de negociació http://www.elsetembre.cat/noticia/309/judici/coaccions/dels/directius/esfosa/ajorna/espera/obrir/periode/negociacio