El repte és consolidar ara un procés de base, d'autoorganització col·lectiva i de defensa dels drets dels treballadors a l'empresa osonenca.

Ara és l'hora de construir amb tots els treballadors i totes les treballadores de l'empresa un vertader procés de base, d'autoorganització col·lectiva, de confrontació i de defensa contundent i sense embuts dels drets dels treballadors

 

 

El passat 25 de juny es van celebrar eleccions sindicals a l'empresa escorxador Esfosa (Escorxador Frigorífic d’Osona del sector de les càrnies) on la COS va obtenir 6 dels 9 membres de la representació unitària dels treballadors i de les treballadores que conformen l'actual comitè d'empresa.

No obstant això, abans de celebrar-se, des de la COS ja s'havia decidit impugnar les eleccions perquè l'empresa havia exclòs del cens electoral a un company que integrava la candidatura per a presentar-se a les eleccions i que havia estat acomiadat com a represàlia per haver participat en una manifestació per exigir la fi de la persecució sindical a l'empresa, arran d'un anterior acomiadament.

El 27 de juny el laude arbitral va estimar que el company acomiadat havia d’ésser inclòs al cens i que podia ésser candidat, així que vam formalitzar la impugnació de les eleccions i va començar de nou el procés electoral a partir del nomenament de la mesa electoral.

Així doncs, el 8 de juliol va començar novament el procés electoral i les eleccions sindicals tenen lloc el 6 d'agost, en plena època de vacances, en les que, malgrat els intents del trident CCOO, UGT i Direcció de l'empresa per evitar que es produís un canvi en la gestió sindical de la representació dels treballadors, la COS va obtenir 7 dels 9 membres de la representació unitària dels treballadors i de les treballadores que conformen l'actual comitè d'empresa.

La determinació dels treballadors i de les treballadores de l'escorxador Esfosa ha sigut clau perquè sigui possible un canvi a l'empresa que serveixi per ensorrar el model sindical de concertació i intransparència de CCOO i UGT, que, lluny de defensar els interessos de la classe treballadora, facilita i amplia el control de l'empresa sobre les relacions laborals i perpetua els efectes de la subordinació a la precarietat i a la repressió de l'activitat sindical a través de la instrumentalització d'aquestes organitzacions sindicals. Ara és l'hora de construir amb tots els treballadors i totes les treballadores de l'empresa un vertader procés de base, d'autoorganització col·lectiva, de confrontació i de defensa contundent i sense embuts dels drets dels treballadors i de les treballadores de l'escorxador Esfosa. Un cop passades les vacances d'estiu, el projecte sindical de la COS a l'escorxador Esfosa comença a caminar.

Assemblea Territorial de la COS a Osona osona@sindicatcos.cat

PELS DRETS SINDICALS. PROU ACOMIADAMENTS. from TRAMA produccions on Vimeo.