Els treballadors de CT Ingenieros davant els nombrosos atacs als seus drets, han decidit organitzar-se i crear una secció sindical de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) a l’empresa.

Des de la secció sindical volem denunciar els reiterats atacs de l’empresa cap als drets dels treballadors. Des de ja abans de l’inici de la pandèmia, l’empresa va començar a carregar tot el pes dels resultats econòmics sobre els treballadors: Els treballadors nous desplaçats a client ja no percebien dietes ni se’ls abonava el preu del transport, tot i que el nostre conveni així ho exigeix. Davant d’aquestes irregularitats l’empresa va crear un nou centre de treball dins de Nissan (client en el qual molts de nosaltres treballem subcontractats).

Això va fer que a tots els treballadors que portàvem allà anys treballant se’ns modifiquessin les condicions i deixéssim de cobrar les dietes, per cobrar un plus de funcionalitat no lligat al desplaçament. Aleshores, en plena pandèmia, l’empresa va aprovar un ERTO que va afectar la majoria de companys. Molts dels quals al final van haver de pactar un acomiadament amb l’empresa. A la resta, però, ens van enviar a casa a teletreballar, i l’empresa va aprofitar per deixar d’abonar el plus pactat al·legant la falta de desplaçament.

I no tot acaba aquí, l’empresa endarrereix una vegada i una altra compensar-nos pel teletreball. Portem gairebé un any treballant des de casa i encara no se’ns ha compensat les despeses que això comporta cap als treballadors.

Des d’aquí, anunciem que estem decidits a posar aturador i revertir les nombroses decisions que l’empresa ha pres unilateralment. S’ha acabat el fer i desfer a la seva mida. Els treballadors ens organitzem i ens plantem per defensar i reclamar el que és nostre.

Sindicar-se és defensar-se!