El passat 20 de desembre moria en un accident laboral el company Alberto Aguado, estibador del Port de València.

En primer lloc, volem mostrar el nostre condol i solidaritat amb la família i amistats de l’Alberto, i tot el suport i solidaritat amb tots els estibadors i estibadores, que amb la seua aturada immediata després de l’accident, no fan més que mostrar-nos que la solidaritat i el suport mutu són el camí.

L’accident va tindre lloc a la terminal marítima d’engròs, a la banda sud del Port, i a dia de hui continuem sense tindre més informació de les raons de l’accident. Només sabem que el company Alberto portava un carretó elevador quan es va accidentar i que el terra estava en molt mal estat, tal i com poc abans havia denunciat una altra companya de feina.

És evident que les mesures de seguretat al Port de València estan molt lluny de ser realment les adequades. Hi ha una manca real de vigilància i de formació ben auditada i adequada a les diferents tasques que s’hi desenvolupen al Port. Tasques que són totes elles de risc elevat, quan no directament de risc extrem. Així com una manca de mitjans i mesures preventives adequades… tal i com aquest accident demostra. O tal i com es pot entendre del greu accident, amb 5 treballadors i treballadores ferides, del passat 25 de gener de 2021, o el gravíssim accident del 13 de setembre de 2020, quan va caure una grua a la terminal d’MSC, per exemple.

Davant l’incompliment quotidià de la pròpia Llei de Prevenció de Riscos Laborals. Davant el bescanvi de la nostra salut a canvi de primes o de temps per a que l’empresa guanye en productivitat. Davant la precarització i el menyspreu de les nostres vides… ens cal més organització per defensar-nos i salvar les nostres vides i les dels nostres companys i companyes.

Organitzem-nos, formem-nos, exigim el compliment de la seguretat i les mesures de seguretat.

Defensem les nostres vides!

 

València, 27 de desembre de 2021 

Coordinadora Obrera Sindical – COS

sindicat de classe i feminista dels Països Catalans