Comunicat de suport i solidaritat amb Arran.

A causa de la campanya d'atac i persecució que s'ha posat en marxa contra les nostres companyes i companys d'Arran, l'organització juvenil de l'esquerra independentista, des de la Coordinadora Obrera Sindical (COS), sindicat de classe, feminista i d'alliberament nacional dels Països Catalans, manifestem públicament:

Tot el nostre suport i solidaritat amb les companyes d'Arran davant els atacs, difamacions i persecució que estan patint aquests dies a causa de les dues accions que militants de l'organització a Barcelona i a Palma dugueren a terme contra la turistificació del nostre país.

Que acusar de violència dues accions com la del Bus Turístic a Barcelona o la del confetti a Palma, mentre l'extrema dreta no fa més que augmentar les seues contínues amenaces, pallisses, etc. Mentre els diferents governs de Madrid o de Barcelona, mantenen contactes amb governs tan "democràtics" com els d'Israel (que assassina xiquets palestins), o el d'Aràbia Saudita (que a més de mantindre les dones com a esclaves pràcticament, està massacrant el poble del Iemen), mentre donen suport a l'oposició "democràtica" veneçolana que posa bombes per intentar impedir processos electorals, etc., etc. Així, acusar Arran de "violents", només és una mostra del cinisme del poder institucional que patim.

Que per a la dreta, i la "progressia del canvi", això és violència contra la qual s'ha d'actuar… però no contra la violència que patim als nostres llocs de treball (amb centenars de treballadors morts arreu del país).

Que acusar de turismefòbia i xenofòbia a les militants per fer aquesta acció, mentre els acusadors (des del PP fins a Barcelona en Comú) mantenen els CIE oberts, o no fan res per complir els seus compromisos internacionals envers les persones refugiades, per exemple, és una altra mentida fastigosa.

Que si parlen de "violència", és per poder mantenir els seus negocis directes o indirectes, així com mantenir content al lobby hostaler, i continuar fent créixer així aquesta nova bombolla especulativa (la dels lloguers turístics, etc.).

Que davant l'augment continuat de les xifres de turistes arreu dels Països Catalans i, també, davant la campanya que, des de pràcticament tot l'arc parlamentari de la immensa majoria de les institucions que ens malgovernen, ens ven el turisme com una "indústria" que "genera riquesa i benestar"… només podem que denunciar la realitat. I aquesta realitat no és altra que:

· Augment de la precarietat i la misèria per al conjunt de la classe treballadora.
· Augment de la sinistralitat laboral.
· Augment de la violència masclista.
· Augment de la dependència del jovent treballador.
· Precarització dels drets bàsics fonamentals (sanitat, atenció a la dependència, ensenyament, transport, accés a un habitatge digne, etc.), per atendre la demanda creixent dels turistes… mentre es desatenen les necessitats de capes creixents de la classe treballadora (nascuda al nostre país o no).

Per tot això, ens mantindrem ferms al costat de les companyes i companys d'Arran… perquè com diu la dita popular, "cal mirar la lluna, no el dit que l'assenyala".

Contra tota opressió, explotació i mentida… organització, formació, solidaritat i lluita. Ni un pas enrere.

València (l'Horta), 2 d'agost de 2017