Fa uns dies es va conèixer públicament la situació d'explotació laboral que pateixen els mal anomenats "refugiats" sirians a l'estat turc.

Jornades laborals de 12 hores, inexistència de contracte de treball, sense cap mesura de seguretat, i fins i tot menors d'edat treballant amb exposició a químics, com no podia ser d'altra manera, sense cap tipus d'equip de protecció Individual.

Amb l'únic objectiu d'imposar el caos a l'Orient Mitjà, i així aconseguir els seus interessos econòmics per la força, el capitalisme i el seu braç armat, l'OTAN, han finançat des de fa dècades el terrorisme jihadista. Els capitalistes no tenen bastant amb la barbàrie de la mort i l'èxode de milers de persones que fugen de les guerres provocades pel seu sistema econòmic sinó que a més, se n'aprofiten de les treballadores que fugen de la guerra, en aquest cas explotant-los a l'estat turc, a mans de proveïdors de les empreses espanyoles Zara i Mango d'Amancio Ortega.

Així doncs, des de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) denunciem que:

· Amancio Ortega és un explotador que té les mans tacades de sang, en aprofitar-se de la guerra per obtenir mà d'obra encara més barata de la que ja fa servir habitualment.

· L'estat feixista turc permet l'explotació laboral i s'aprofita econòmicament d'aquesta i de la guerra.

· L'organització terrorista OTAN és culpable de la situació que es viu avui dia a Síria i a l'Orient Mitjà.

· La Unió Europea també és culpable, per donar suport a l'imperialisme, i per no obrir les fronteres i acollir de forma fraternal als nostres germans i germanes sirians, kurds i d'arreu, que fugen de la barbàrie capitalista i imperialista.

En aquest sentit, animem a la classe treballadora dels Països Catalans a denunciar aquesta situació d'explotació laboral a l'estat turc, i de guerra imperialista a Síria. Tanmateix, encoratgem a les treballadores del grup Inditex del nostre país a alçar la veu, i a organitzar-se sindicalment per defensar no només els seus drets laborals, sinó també els d'aquells i aquelles que a Turquia i Síria ho tenen molt més difícil que nosaltres per fer-ho.

Acabem amb totes les organitzacions del capitalisme mundial. Acabem amb la barbàrie imperialista. Per uns Països Catalans realment lliures i democràtics, i per solidaritat internacionalista, sortim de l'OTAN i de la Unió Europea.