Expressem la nostra solidaritat amb les famílies dels treballadors morts en un pou de carbó de Lleó i als seus companys i companyes de feina.

Sis miners van morir el 29 d'octubre a un pou de carbó de Lleó (nord de la península ibèrica). Una explosió de gas metà els va matar a l'instant. Des de la COS enviem la nostra solidaritat i en el nostre condol a les famílies dels treballadors morts i als seus companys i companyes de feina.

Així mateix, denunciem que els accidents laborals sempre es poden evitar i si no es fa, és perquè es prioritza l'obtenció de beneficis per damunt de la salut i la integritat de les persones. Per tant, els propietaris de l'empresa, Hullera Vasco Leonesa, són responsables d'aquestes morts i com a criminals haurien de respondre.

Finalment, encoratgem a la classe treballadora i a les classes populars a lluitar pels seus drets que dia a dia són vulnerats en favor d'interessos econòmics. El sector de la mineria coneix açò a la perfecció, però també diversos àmbits pateixen la mateixa opressió.

Mai més enlloc morts de treballadores i treballadors. Prou d'explotació laboral.