Comunicat de les organitzacions de l’Esquerra Independentista.

Els darrers dies, l’oligarquia internacional està impulsant una ofensiva contra les classes populars, per poder mantenir els seus beneficis coste el que coste. En aquest context, el ‘Gobierno‘ publicava dimarts el decret amb què facilita els acomiadaments post ERTO i estableix que a partir del juliol les prestacions dels ERTOs començaran a descomptar de l’atur. Un atac en tota regla cap als drets de la classe treballadora perpetrat pel govern del PSOE-Podemos, amb la col·laboració de CCOO i UGT. Si uns actuen com a govern de l’oligarquia, els altres ho fan com a sindicats de la patronal.

Ahir, després de més de 10 dies de vaga de les treballadores de Nissan a Montcada i Reixac, l’empresa filtrava a la premsa la suposada intenció de traslladar la producció de les fàbriques catalanes, fet que posaria en perill prop de 25.000 famílies. Nissan pretén tancar les fàbriques després d’anys d’amenaces, coaccions, subvencions estatals i provincials; pretén tancar després de milions d’euros de beneficis anuals. Els seus beneficis milionaris pesen més que les vides de milers de treballadores.

La possibilitat d’aquest tancament se suma a les previsions que una de cada quatre empreses no tornarà a alçar la persiana quan acabe el confinament. Aquesta davallada, que afectarà especialment les petites empreses, no deixa de ser una crisi cíclica en tot sistema capitalista, que necessita la deslocalització per mantenir l’acumulació de capital en mans de les grans empreses. Cada dia es fa més urgent un pla de rescat del sector industrial que pivote sobre la prohibició dels acomiadaments i la nacionalització i reconversió de les indústries en fallida per avançar cap a un sector industrial públic fort, capaç de garantir béns i serveis essencials.

Davant la filtració de tancament de les fàbriques de Nissan als Països Catalans, l’Esquerra Independentista:

· Exigim a Nissan, i a la seua associada Renault, la retirada del pla de tancament i qualsevol acomiadament.

· Exigim al ‘Gobierno‘ de l’estat que, davant d’un possible tancament sense alternatives ocupacionals, prohibisca tota activitat comercial a la marca Nissan i a la seua aliada Renault.

· Exigim al Govern de la Generalitat de Catalunya que, des d’ara mateix, estudie un pla de reconversió de les infraestructures en el marc de generació d’una indústria pública i ecològica, com la fabricació directa de mitjans de transport públic més sostenible, que garantisca els llocs de treball i integre la perspectiva de gènere en la contractació directa necessària.

· Per últim, volem adreçar-nos a les treballadores i al comitè d’empresa de la Nissan. Des de l’Esquerra Independentista posem tots els nostres mitjans polítics, humans i econòmics al servei de les treballadores en lluita.

Les organitzacions de l’Esquerra Independentista encoratgem les treballadores de Nissan que estan en vaga indefinida des del 4 de maig i les animem a seguir fermes en la defensa dels seus drets. Avui, la seua lluita és la lluita de tota la classe treballadora. Avui és Nissan, demà quina altra empresa serà?

Les treballadores som les qui fem funcionar l’economia, i la crisi del coronavirus ho ha demostrat un cop més. Organitzem-nos i juntes, com a classe treballadora, plantem cara a l’oligarquia i als seus governs titelles.

Si només entenen de beneficis, els parlarem en pèrdues. Davant l’ofensiva de la patronal, unim-nos i defensem-nos. Tot el poder a la classe treballadora!