Un cop realitzada la mediació amb el Departament d'Empresa i Ocupació i l'empresa Decathlon, i malgrat la manca de diàleg, desconvoquem la vaga i emprenen noves accions de lluita.

Durant el matí de dijous 10 d'octubre de 2013 s'ha realitzat, davant el Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, l'acte de mediació prèvia a la vaga convocada per la secció sindical de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) a Decathlon. L'empresa s'ha oposat frontalment a mantenir qualsevol tipus de diàleg, afirmant, sense complexos, que la política de contractació laboral, en cap cas, es podria considerar com a fraudulenta, una afirmació que, per a les treballadores de l'empresa, és conegut que és absolutament falsa. Davant d'aquesta afirmació i d'aquesta nul·la predisposició per mantenir qualsevol tipus de diàleg, l'acte de mediació ha finalitzat sense acord.

Tot i així, la secció sindical de la COS a Decathlon, creada formalment a Decathlon el passat 3 d'octubre, desconvoquem la vaga convocada amb data d'inici demà dia 11 d'octubre de 2013 basant-se enls següents motius:

· Amb la convocatòria d'aquesta vaga volíem denunciar públicament la política de contractació laboral que realitza una multinacional com Decathlon, que, només a l'Estat Espanyol, va obtenir, a l'any 2012, 97 milions d'euros de beneficis, beneficis milionaris que s'obtenen a força d'abocar als treballadors i a les treballadores de l'empresa a la més absoluta temporalitat i precarietat. Per intentar arribar al màxim nombre de treballadors i de treballadores i implicar-hi al màxim nombre de col·lectius vam decidir fer una convocatòria formal de vaga, amb el ressò mediàtic que això comporta, a efectes d'exterioritzar el conflicte, donar a conèixer la nostra problemàtica laboral, i, finalment, per poder tenir una trobada amb l'empresa i abordar aquesta qüestió.

· Aquesta convocatòria de vaga per part de la nostra secció sindical, de recent creació, és el resultat de la manca de voluntat de l'empresa d'escoltar les nostres demandes. Quan vam fer la convocatòria de vaga érem conscients que hi havia possibilitats que arribats el dia no es complissin les condicions materials per tal que aquesta tingués les mínimes garanties per prosperar. Tot i això, les treballadores vam valorar que estàvem obligades a actuar amb extrema celeritat per evitar que se seguissin produint acomiadaments per la via de la no renovació dels contractes temporals en frau de llei, sense poder esperar a convocar-la en el si d'una assemblea de treballadores, òrgan sobirà de decisió de l'activitat sindical a l'empresa. Mitjançant aquesta convocatòria hem pogut forçar a l'empresa a seure i escoltar les nostres demandes i al mateix temps socialitzar la nostra proposta de lluita entre les companyes d'altres centres a les que no podríem haver arribat d'altra forma. També, ens ha servit per constatar que fora de la nostra empresa hi ha moltes persones solidàries que estan disposades a donar-nos un cop de mà en la denúncia d'unes irregularitats que, tot i no haver estat formalment verbalitzades amb anterioritat, són de sobre conegudes per moltes persones. No obstant això, tot i la prepotència demostrada per l'empresa en la mediació d'avui no ens queda altre remei que desconvocar la vaga, no així la lluita.

Per això, agraïm l'interès, les mostres de suport i les ganes d'adherir-se a la vaga que hem rebut dels companys i les companyes i esperem que entengueu els motius pels quals desconvoquem aquesta vaga. No obstant això, des de la secció sindical de la COS afirmem amb rotunditat que la lluita per la millora de les nostres condicions de treball només ha fet que començar, atès que els propers dies presentarem davant de la Inspecció de Treball de la Seguretat Social una denúncia sobre la contractació temporal fraudulenta realitzada sistemàticament per Decathlon a efectes de regularitzar la nostra situació contractual i seguirem sumant companys, companyes i d'altres col·lectius a aquesta lluita per anar aglutinant forces a dintre de l'empresa i per exterioritzar el conflicte, rebent el màxim suport i solidaritat de la classe treballadora, per iniciar una campanya social de denúncia de la precarietat a la que ens tenen sotmeses les empreses (i multinacionals), com, en aquest cas, Decathlon.

Finalment, valorem que ara és el moment d'iniciar el procès d'organització de les treballadores en altres centres de la cadena i, entre totes, dissenyar un pla de lluita amb més possibilitats d'èxit, tenint per objectiu poder realitzar, ara sí, una vaga indefinida en un futur no molt llunyà.

Secció Sindical de la Coordinadora Obrera Sindical a Decathlon