La Federació Sindical Mundial (FSM) apel·la a totes les organitzacions sindicals d’arreu del món per organitzar, en ocasió del 1r de Maig de 2013, tota mena d’accions, mobilitzacions i activitats, a tots els països, a tots els continents, honorant el Dia Internacional de les Persones Treballadores, i recordant els màrtirs de la classe treballadora.

La FSM proposa, d’acord a la seva ressolució del seu Consell Presidencial dels dies 7 i 8 de març de 2013 a Perú, l’eslògan: “CHICAGO ENS VA MOSTRAR LA MANERA“, per ésser utilitzats després als eslògans respectius de cada organització d’unió.

 
 
 
 
El moviment sindical internacional aguanta grans responsabilitats per protegir i defensar el Dia Internacional de les Persones Treballadores dels esforços de governs capitalistes, empresaris, diverses institucions i organitzacions “no-governamentals” per tal d’alterar el significat d’aquest dia.

El 1r de Maig és per la classe treballadora internacional un SÍMBOL de la irreemplaçable funció que el control de les persones treballadores en la societat i la producció, de l’important i les consecucions victorioses de les històriques lluites de classe, del fet que tots els drets són fruit de lluites sagnants. Res se’ns va donar de bades a les persones treballadores.

El 1r de Maig és un DIA DE MEMÒRIA I TRIBUT als màrtirs de la classe treballadora que es sacrificaren en les vagues crucials i decisives dels treballadors americans a Chicago (1886) exigint 8 hores de feina, 8 hores de lleure, 8 hores de descans, així com les lluites per les hores laborables dins molts països a tot el món abans i després de les vagues de Chicago, tot al llarg de la història de la lluita de classes fins avui. Paguem tribut als màrtirs de la classe treballadora que fou assassinada, torturada, empresonada, i feta desaparèixer de forma forçosa, pels governs antipopulars del capital en tots els continents.

El 1r de Maig és una LLIÇÓ PER LES NOVES GENERACIONS que ha d’incloure els principis fonamentals de la classe treballadora, l’internacionalisme, la unitat de classe, l’irremplaçable valor de les lluites decisives amb orientació de classe.

Per sobre de tot, el 1r de Maig és un DIA DE LLUITA on la Classe Treballadora Internacional aprèn als carrers, la lluita pel treball i pels drets socials. Pel dret que, si lluitar per menys hores laborables amb salaris dignes era realista en el 1880, no pot ser irreal en el progrés tecnològic del segle XXI.

Avui dia, mentre el capitalisme es troba en la seva crisi més profunda, exposa clarament tota la seva barbàrie, la seva cara brutal i cruel, que confisca qualsevol dret de la classe treballadora i les classes populars.

Avui que la competència dels monopolis crea més camps de batalla i intervencions imperialistes noves.
Avui que la violència estatal, la repressió de les lluites socials i laborals i la violació de les llibertats sindicals augmenta a nivell internacional… cal moure’s!:

· Chicago va mostrar el camí… NO a l’esclavitud capitalista contemporània!
· Lluitem per un món sense explotació de les persones sobre les persones!
· En el 1r de Maig la FSM expressa la seva solidaritat internacionalista amb les persones de Cuba, Palestina, Síria, Líban, Mali, Colòmbia, Veneçuela…

 
 
Més informació al web de la FSM: www.wftucentral.org