Fa uns dies un Inspector de la Conselleria d’Educació de la Generalitat de dalt es va reunir amb els directors i directores dels centres escolars de les Terres de l’ Ebre. Fins ací tot pot semblar normal a l’inici d’un curs escolar com l’actual. Tanmateix si ara ens diuen que en aquesta reunió l’esmentat inspector comunicà la prohibició (“recomanació” diuen algunes veus) al professorat de: portar les samarretes grogues (de protesta per les retallades); fer reunions en horari escolar per parlar de les retallades; de facilitar informació als pares i mares sobre com afecten als centres aquests retalls educatius; de penjar cartells i pancartes sobre aquest tema… En definitiva es “recomana” al professorat silenci absolut sobre les retallades. Si ens diuen això, la nostra primera reacció és d’incredulitat. Seguidament quan anem als centres escolars per a treballar o per a portar als nostres fills i filles i veiem que, el professorat ja no porta les samarretes, que han desaparegut cartells, pancartes, informació sobre les retallades, aleshores te n’adones fins a quin punt juguen amb la por i l’amenaça encoberta.

Aquesta prohibició per part de la Consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, és del tot il·legal i fa recordar la censura franquista. CIU, per una banda juguen a salvadors del Principat, col·locant-se al capdavant de tot el ressò mediàtic independentista. I per l’altra, i gràcies a tot aquest rebombori continuen amb el seu programa de retallades i privatitzacions. Així doncs, aquesta prohibició s’ha fet aprofitant aquesta rentada d’imatge convergent. I s’ha fet perquè a les Terres de l’Ebre, com a la resta de Països Catalans, creix cada vegada més l’oposició a les retallades a l’ensenyament. I s’ha fet perquè tenen, ens tenen por.

 

Per aquest motiu des de la COS donem tot el nostre suport al professorat de les Terres de l’Ebre, en particular, i de la resta del país en general, a seguir lluitant contra les retallades a l’ensenyament.

Us recordem que res heu de témer perquè aquest mesura és del tot il·legal…. i també que cal començar a organitzar-s’hi, refer el sindicalisme de classe i combatiu també al món de l’ensenyament.

 

 

COS

Amposta- Terres de l’Ebre