L'empresa planteja 290 acomiadaments a les plantes de Catalunya, que suposa un terç dels treballadors i treballadores

La multinacional Americana d’arrel catalana, General Cable, líder mundial en el sector del cablejat elèctric, on treballen gairebé a mil persones, ha anunciat aquest dimarts la intenció de retallar 290 llocs de treball, el que suposa un terç de la plantilla.

L’empresa planteja eliminar 128 llocs de treball dels 217 que actualment té a la planta d’Abrera, és a dir, un 57%. A Manlleu, que és la planta més important de Catalunya i que actualment treballen 444 persones, l’empresa en vol prescindir d’un 31%, que suposa un total de 139 potencials acomiadaments. El centre de treball de Montcada i Reixac on treballen 162 persones, es planteja l’extinció de 14 llocs de treball, fet que suposa un 9% de la plantilla actual. I a les oficines centrals de Barcelona, de les 141 treballadores, en quedarien afectades un 10%, el que es tradueix en 14 persones. L’empresa al·lega motius econòmics. Assegura que la facturació ha caigut un 48%. Exposa que mentre l’any 2008 les vendes foren 781 milions d’euros, el 2014 han baixat fins als 406 milions.

Des de la COS (Coordinadora Obrera Sindical) rebutgem aquesta mesura per injusta i desproporcionada i, exigim a la multinacional la retirada immediata dels acomiadaments i que s’assegui a negociar una solució que garanteixi la continuïtat i viabilitat del projecte industrial. També, volem recordar que la plantilla de General Cable de Catalunya ja ha fet esforços importants durant aquests últims anys. L’any 2010 ja es va fer una reducció de nombre de treballadors, concretament 200. Un any més tard hi va haver un gran ajust salarial. I aquest últim any s’ha tancat la planta de Vitòria.

Aquest dijous, diversos representants dels treballadors varen reunir-se amb l’alcalde sortint de Manlleu, Pere Prat, i el futur batlle, Àlex Garrido, que van mostrar gran preocupació. També es van oferir per fer de mediadors i buscar una solució que garanteixi la continuïtat de l’empresa i de tots els seus treballadors.

osona@sindicatcos.cat

 photo tuiter-cable_zps2hhktwey.png