Gairebé 30 anys després del desastre d’Alts Forns del Mediterrani, ara ens toca tornar a reviure el desastre de la desindustrialització.

Des del tancament dels Alts Forns del Mediterrani, el 5 d’octubre de 1984, al Camp de Morvedre hem vist passar plans de reconversió industrial, un darrere d’altre, sense que al cap i a la fi, a la classe treballadora de la nostra comarca ens haja quedat res més que les promeses incomplides de les patronals, de les cúpules de CCOO i UGT, de la Generalitat valenciana i del govern espanyol; promeses, atur i misèria, cada vegada més i més misèria.

 

29 anys després del desastre d’Alts Forns, ara ens toca tornar a reviure el desastre de la desindustrialització “gràcies” a la decisió patronal (sense que cap conseller o ministre haja fet res real), de tancar i desmantellar la planta de l’empresa TK Galmed. Aquest nou tancament representarà la pèrdua de més de 1000 llocs de treball directes i indirectes a la nostra comarca (no només a TK, sinó que acabaran amb desenes de tallers, proveïdors i comerciants), quan ja som més de 10.000 les persones aturades, d’una població total de poc més de 90.000.

I tot açò s’ha fet, amb la inacció de les administracions públiques, perquè l’empresa portava mesos, sinó anys, desviant producció i deixant sense cartera de comandes a la planta de Sagunt, per tal de poder emportar-s’ho tot a Alemanya. La crisi ja comença a arribar al IV Reich, i han de replegar veles per mirar de poder salvar els seus beneficis i inversions.

A més, en deixar sense cartera a la planta de Sagunt, no només mantenen els seus beneficis i producció (ara en Alemanya), sinó que ens donen un colp de mort a nosaltres, ja que cap altra empresa es voldrà quedar una planta sense cartera de clients ni comandes.

I aquest tancament, no només afectarà els i les treballadores de TK Galmed, i proveïdors, sinó que acabarà per arribar a la principal planta industrial de la comarca, ArcelorMittal Sagunto. Si açò passés, seria el toc de mort per la classe treballadora de la nostra comarca.

Sempre han usat l’excusa de la “rendibilitat”, per carregar-se el nostre teixit industrial, i els nostres llocs de treball… i amb mentides i excuses, una darrere l’altra, ens trobem en la situació actual, amb centenars de milers de persones a l’atur al País Valencià, desenes de milers de famílies sense cap ingrés, desenes de milers de desnonaments, desenes de milers de joves, i no tan joves, emigrant forçosament per mirar de guanyar-se la vida… Quan ací, a casa nostra, tenim les eines per guanyar-nos la nostra vida, amb dignitat.

Els polítics que ens malgovernen, els buròcrates sindicals, els patrons… són culpables de la nostra situació. Davant de tot aquest desastre, des de la COS manifestem:

· Tot el nostre suport i solidaritat amb els companys i companyes afectades.

· Que podem aturar aquest desastre. Podem evitar el tancament… fins i tot, ocupant la planta. Si no eixim de la planta, no ens podran treure d’ella.

· Que el Poble Treballador també sabem fer les coses, creem TOTA la riquesa amb les nostres mans, sabem gestionar-nos!

· Que només la solidaritat, el suport mutu, l’organització, la mobilització, i la lluita, podran donar-nos el que és nostre… els nostres llocs de treball, els nostres drets i la nostra dignitat.

Perquè si nosaltres produïm… Nosaltres hem de decidir. Volem viure i treballar, amb dignitat, a la nostra terra- Contra el tancament de TK Galmed… ni un pas enrere!!

24 de maig de 2013, Sagunt (el Camp de Morvedre)