Comunicat de la secció sindical de la COS a Metro de TMB davant la proposta de preacord del comitè d'empresa.

En el nostre anterior escrit ja ens posicionàvem en contra de la direcció que havien agafat les negociacions entre el Comitè d'Empresa (CE) i la direcció de Metro. Denunciàvem la traïció a bona part dels col·lectius de l'empresa en l'aspecte contractual, abandonant-los a una precarietat indefinida.

Criticàvem també la trista pujada salarial per 2016 de 55 euros al mes que s'estava demanant, després no ho oblidem, de 4 anys de congelació salarial. Qui ens anava a dir que la proposta de preacord que ens portaria el CE a l'assemblea baixaria fins als 32 euros?, ni més ni menys que l'1% que ens oferia l'empresa a l'octubre…

Des de la secció sindical de la COS a Metro de TMB considerem insultant que es presenti aquest patètic preacord a una plantilla que porta lluitant dia rere dia durant ja sis mesos i que ha dit per activa i per passiva NO a la precarització i a la congelació salarial.

La sola presentació a l'assemblea d'aquest preacord solament es pot entendre en l'interès polític de determinats sindicats, les direccions dels quals han entrat al govern municipal i que volen tapar-nos la boca amb 32 euros. Els interessos dels treballadors de Metro han passat ja a segon pla, ara l'important per les seves direccions son pau social i recuperar el temps i els diners que han deixat de "guanyar" fora de l'Ajuntament.

A l'assemblea de dijous es trobaran una plantilla unida cridant un sonor NO a aquest preacord. No ens rendirem, seguirem lluitant el temps que calgui fins a aconseguir els nostres objectius, aquella proposta de plataforma conjunta que tots vam aprovar en assemblea.

Secció Sindical de la COS a Metro de TMB

 photo quadrat-COS-2016---metro-maig-2016_zps9rov8gkd.png